Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση history of andros - Γιώργος Δάμπασης



Η στιγμή που ένας δημιουργός ασφαλίζει το έργο του σε σίγουρο τόπο είναι εξαιρετικά συγκινητική. Ο Γιώργος Δάμπασης έφτιαξε ιστοσελίδα όπου τοποθέτησε το σύνολο του έργου του που έχει σχέση με την Άνδρο. Χθες παρουσίασε στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου φορτισμένος συγκινησιακά. Το  https://historyofandros.gr/ έχει πλήθος βίντεο που καλό είναι να τα δούμε όλα. Είναι ένα καλό εργαλείο για τους μαθητές και για όσους θέλουμε να μαθαίνουμε την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Να είναι καλά ο άνθρωπος, τον ευχαριστούμε!

Μιχάλης Δερτούζος (1936-2001)
Οραματιστής του Ίντερνετ. Διευθυντής
του εργαστηρίου ηλεκτρονικών εγκεφάλων στο ΜΙΤ.
Δείτε ΕΔΩ
 

Ο Αλ Γκορ το 2004 στην Άνδρο για τη μνήμη του Μιχάλη Δερτούζου
Στην Ανδρο από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου οραματιστή της πληροφορικής, Μιχάλη Δερτούζου. Περισσοτερα: skai.gr/news/greece/o-al-gkor-stin-andro

Τα πανηγύρια του Δημάρχου
Το συμπόσιο  διοργάνωσε, τον Ιούλιο 2004, η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων και το κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου στη μνήμη του προφήτη της Πληροφορικής, Μιχάλη Δερτούζου και ενώ εκείνες τις μέρες ήταν υψηλοί καλεσμένοι στην Άνδρο, ο Δήμος Άνδρου με τον τότε δήμαρχο Μανώλη Βάβουκα την δεύτερη μέρα, την ίδια ώρα έκαναν εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική. (δείτε στο 05:00 λεπτό του βίντεο) Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ "αυτοί είστε" Αυτοί είμαστε! Δεν μπορώ να επεκταθώ στο θέμα διότι ο Μανώλης Βάβουκας είναι πεθαμένος, όμως μπορώ να κάνω ένα γενικό σχόλιο με αφορμή το γεγονός: πως έχουμε ατυχήσει σε δημάρχους, είναι κατώτεροι των περιστάσεων, θα πρέπει να είμαστε πορσεκτικοί και να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα της Άνδρου κάθε φορά που ψηφίζουμε. Δείτε το βίντεο και σχηματίστε δική σας άποψη.
 
Το φεστιβάλ Άνδρου
Μην πάμε όμως μακριά... το φεστιβάλ Άνδρου... θεσμός που προβάλει το νησί δυνατά προς τα έξω έχει ατυχήσει ως προς την εκπροσώπηση των δημοτικών αρχόντων. Αρκετές φορές έχουν γίνει παράλληλα με το Φεστιβάλ εκδηλώσεις, την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να είναι άπαντες οι του Δήμου σε κάθε παράσταση εκεί στο Ανοιχτό Θέατρο. Φαντάζομαι πως όσοι είστε θαμώνες του φεστιβάλ το έχετε προσέξει.  

2 σχόλια:

  1. Οι λέξεις περιττεύουν, γιατί μιλάει το έργο του....Αλήθεια, πόσο ταπεινούς πρέπει να μας κάνει η υποθετική επιστημονική σύγκριση με τον ''ογκόλιθο'' Δερτούζο..
    Λάμπρυνε το ανθρώπινο είδος η ύπαρξή του και η επιστημονική επανάσταση του στον τομέα της πληροφορικής θα επιλύει για πολλά χρόνια, ανθρώπινα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και θα χτίζεται πάνω στην δική του επιστημονική παρακαταθήκη το μέλλον της ανθρωπότητας όπως εκείνος το οραματίστηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
    Μπράβο και συγχαρητήρια όλα ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή