Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ανδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες: Διασυρμός του Δήμου μας, με υπαιτιότητα της διοίκησης Λοτσάρη

Ακόμα ένας διασυρμός του Δήμου μας, με υπαιτιότητα της διοίκησης Λοτσάρη

🔸Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το έργο αποκατάστασης του επαρχιακού δρόμου της Μεσαριάς αποδεικνύει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο αυτά που τόσο καιρό «φωνάζουμε» ως δημοτική παράταξη, για τον τρόπο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής. 

Παραλείψεις, παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, της ΣΑΤΑ και των ιδίων πόρων του Δήμου, συνθέτουν μια εικόνα δυσωδίας, που δεν ταιριάζει στο νησί μας και στον Δήμο μας. Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνει η Άνδρος τα τελευταία χρόνια της διοίκησης Λοτσάρη. Και η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον ίδιο τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση όσο και για την γενικότερη τακτική που ακολουθεί, με τις δικές του πρακτικές, που εκθέτουν όμως όλους τους Ανδριώτες.

Όλη η θητεία της διοίκησής Λοτσάρη υπήρξε μια έκτακτη ανάγκη. Επί 3,5 χρόνια το νησί μας λειτουργεί (δήθεν) υπό την κατάσταση του «κατεπείγοντος», προκειμένου να αποκατασταθούν, υποτίθεται γρήγορα, ζημιές από θεομηνίες. Αλλά ούτε και αυτό κατάφερε να κάνει. Ακόμα και χωρίς διαγωνισμούς έχει καταφέρει μια απίστευτη έως επικίνδυνη καθυστέρηση στα έργα. Γεγονός που δείχνει πως ο σκοπός των απευθείας αναθέσεων ήταν μάλλον για να παίρνουν τα έργα ανάδοχοι της προτίμησής του. 

Ποιος ακόμα μπορεί να ξεχάσει ότι ο εκπρόσωπος-αντίκλητος μιας εταιρείας που πήρε έργο 1.000.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση, ήταν συγγενής του κ. Λοτσάρη; Γεγονός που καταδεικνύει πως η προκλητικότητα των χειρισμών του δεν έχει όριο.

Όπως, λοιπόν, αναφέρει το πρόσφατο πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, «παρά την άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου (...) οι εργασίες δεν είχαν τελειώσει μέσα στη συνολική συμβατική προθεσμία». Ουσιαστικά δηλαδή οδήγησαν το έργο «στα βράχια», αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών. Κι αυτό αποδεικνύεται και από τα γεγονότα:

- Ποιος θα ξεχάσει τους ξυσμένους επικίνδυνους δρόμους σε Νειμποριό και Μεσσαριά, όπου καταστρέφονταν τα αυτοκίνητά μας επί 8 ολόκληρους μήνες;

- Ποιος θα ξεχάσει την μετέπειτα κακοφτιαγμένη οδόστρωση με άσφαλτο, που σε πολλά σημεία έχει το πάχος ενός χαλικιού και είναι ήδη φθαρμένη και με πολλές λακκούβες;

Δυστυχώς όμως αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης χρημάτων από τον δήμαρχο Λοτσάρη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξή μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Έχουμε πάμπολλες φορές αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα, ώστε να γνωρίζουν οι Ανδριώτες τι πραγματικά συμβαίνει. 

Ήρθε επιτέλους η ώρα να απαλλαχθούμε από τον εκφραστή της κακοδιαχείρισης, της τοξικότητας και του λαϊκισμού. Να απαλλαχθούμε από τους θεατρινισμούς, το ψέμα και την σκοπιμότητα.

Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τα βαρίδια και να γυρίσουμε σελίδα, για να δώσουμε προοπτική στο νησί μας.

Με σκληρή δουλειά, με αφοσίωση και μεράκι, προχωρώντας με Ενότητα, με Σοβαρότητα και με Συνέπεια, δίνουμε στην Άνδρο αυτό που της αξίζει.

«ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

facebook.com/groups

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου