Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Απεβίωσε ο Γιάννης Θεοδ. Βούλγαρης (1926-2023)

Ο Γιάννης Θεοδώρου Βούλγαρης πέθανε σήμερα στο New Jersey των ΗΠΑ σε ηλικία 97. Γεννήθηκε στα Λειβάδια το 1926, μετά τον πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου δούλεψε σκληρά, έκανε οικογένεια και έζησε όλη την υπόλοιπη ζωή του στην Αμερική χωρίς να ξεχάσει ούτε μια στιγμή το χωριό που υπεραγαπούσε και τους συγγενείς του στην Άνδρο. Με την γυναίκα του Παναγιώτα (Μάρθα) πριν τα γηρατειά τους καταβάλουν, περνούσαν τα καλοκαίρια τους στην Άνδρο. Άνθρωπος γενναιόδωρος βοήθησε πολλούς που είχαν ανάγκη και λίγο πριν φύγει από αυτή τη ζωή, σαν απόδειξη της λατρείας του στο χωριό μας, επισκεύασε τον Άγιο Κωνσταντίνο δίνοντας ένα μεγάλο ποσό δωρεά στη μνήμη της αγαπημένης γυναίκας του. 

Υπήρξε αγαπημένος θείος, θυμάμαι πάντα τα κολλαριστά δολάρια που έδινε στα ανίψια του. Θυμάμαι τη δυνατή κεφάτη φωνή του να φωνάζει το όνομα της μάνας μου, πηγαίνοντας για επίσκεψη στην ξαδέρφη του Ελένη Γιαννίση, τα τραπέζια που έκανα στα σόγια, τα τηλεφωνήματα από την Αμερική για να μάθει νέα της Άνδρου. Ζούσε στην Αμερική αλλά η ψυχή και η καρδιά του δεν είχαν φύγει ποτέ από την Άνδρο, Ήταν ένας καλόκαρδος άνθρωπος, δεν ξέχασε τις κακουχιές που πέρασε στα νιάτα του, δεν ξέχασε την πείνα της κατοχής. Όταν απέκτησε λεφτά ήθελε να βοηθά και να προσφέρει. Θείε Γιάννη αιωνία σου η μνήμη, σε ευχαριστούμε για όσα έκανες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στο γιό του Θεόδωρο, στον εγγονό, στα ανίψια, στους συγγενείς, στον ξάδελφο Γιάννη Πετράκη. Θεός σχωρέστον!
꧁꧂꧁꧂꧁꧂

Σήμερα το πρωί πήγα να ανάψω ένα κερί στον Άγιο Κωνσταντίνο και φωτογράφισα τις σκαλωσιές στην πρόσοψη του ναού για να στείλω τις φωτογραφίες στον Δημήτρη Ζαΐρη να τις δείξει στο θείο Γιάννη και να χαρεί. Ο Δημήτρης τα τελευταία χρόνια ήταν ο συνδετικός κρίκος με την Άνδρο. (Το προσωπικό ύφος σε αυτή την αναγγελία θανάτου... αναπόφευκτο)

1 σχόλιο:

  1. 🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽

    ΑπάντησηΔιαγραφή