Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Άνδρος Ανοιχτοί ορίζοντες, Νέα σελίδα

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης: Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ανδριωτών για να φέρουμε ξανά την ανάπτυξη στο νησί μας

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με Ανδριώτισσες και Ανδριώτες από όλες τις περιοχές του νησιού, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Δημαρχία της Άνδρου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες», Θεοδόσης Σουσούδης. Ενόψει των επερχόμενων εκλογών τον Οκτώβριο του 2023 ο κ. Σουσούδης παρουσίασε στους πολίτες της Άνδρου μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη 5ετία ώστε να οικοδομηθεί η «Άνδρος που μας αξίζει», όπως ήταν και το κεντρικό μήνυμα. 

Κατά την ομιλία του, ο επικεφαλής της παράταξης υπογράμμισε πως «η Άνδρος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός… όσο κι αν θέλουν να το πιστεύουν κάποιοι. Η Άνδρος «ανήκει» στους κατοίκους της και κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη του νησιού σε όλα τα επίπεδα». Ο κ. Σουσούδης τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση χαρακτηρίζεται από ασυδοσία, αυθαιρεσία και κακοδιαχείριση και έχει οδηγήσει τους κατοίκους σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο. «Σε αυτές τις τακτικές, λοιπόν, πρέπει να μπει ένα τέλος. Και για να αποκτήσει ξανά η Άνδρος προοπτική οφείλουμε όλοι μας να προσπαθήσουμε. Για τον λόγο αυτό με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισανα θέσω υποψηφιότητα για την Δημαρχία του νησιού μας», ανέφερε.

Κάνοντας την αυτοκριτική του και αναφερόμενος συνοπτικά στο έργο που παράχθηκε κατά την Δημαρχία του (2014-2019), ο κ. Σουσούδης έκανε λόγο για ανανέωση στα πρόσωπα που θα συμμετέχουν μαζί του στις εκλογές του Οκτώβρη. «Με πολλή και προσεκτική δουλειά συγκροτούμε ένα ενωτικό και αξιόλογο ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο σύνθεσης, που βασίζεται σε ανθρώπους με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, σε νέα και ικανά πρόσωπα και σε ανθρώπους με όρεξη και μεράκι για προσφορά», σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσης, ο κ. Σουσούδης ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματος της παράταξης από «Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες» σε «Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Όπως είπε, «η νέα αυτοδιοικητική μας πρόταση βασίζεται στην ενότητα, στην σοβαρότητα, στην συνέπεια. Για να μπει ένα τέλος στις κατηγορίες, στις συκοφαντίες και στην διχόνοια και να επιστρέψει η ηρεμία, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια στο νησί. Για να τελειώνουμε με τους θεατρινισμούς, τα ψέματα και τον λαϊκισμό και να επιστρέψει η αλήθεια, ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, η σκληρή και υπεύθυνη δουλειά προς όφελος όλων μας. Χρειάζεται σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Σουσούδης ζήτησε την έμπρακτη στήριξη των πολιτών. «Χρειαζόμαστε και τη δική σας στήριξη σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Να γίνετε όχι μόνο συμμέτοχοι, αλλά και κοινωνοί του προγράμματος αυτού που θα φέρει ξανά την Άνδρο μας στο προσκήνιο. Να αφήσουμε πίσω όσα μας δίχασαν τα τελευταία χρόνια. Και να αποφασίσουμε αν θέλουμε έναν Δήμαρχο αυταρχικό και απόμακρο ή έναν Δήμαρχο με πόρτες ανοιχτές, κοντά στους πολίτες και τη νεολαία. Αν θέλουμε στασιμότητα και απομόνωση ή ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Αν θέλουμε συγκρούσεις και έχθρες ή συνεννόηση και ενότητα», σημείωσε. «Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε και πάλι πρωτοβουλίες και να σημάνουμε την επανεκκίνηση του νησιού μας. Να πορευτούμε με ανοιχτούς ορίζοντες, με ανοιχτά μυαλά και με προοπτική για το νησί μας. Με Ενότητα, με Σοβαρότητα και με Συνέπεια», κατέληξε.

1 σχόλιο: