Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Θεοσκεπάστου στην Άνδρο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ & ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31 Mαρτίου 2023

19:00 -Έναρξη Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄ και με τη συμμετοχή Εφημερίων της πόλεως Άνδρου.

19:45 – Συγκέντρωση επισήμων στο Δημαρχείο, αναχώρηση για την εκκλησία.

22:00 - Έναρξη Παρακλήσεως, Όρθρου και Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία).

ΣΑΒΒΑΤΟ 01 Απριλίου 2023

07:00 - Έναρξη Όρθρου.

08:15 - Αρχιερατική Χοροστασία.

09:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.

09:30 –Συγκέντρωση επισήμων στο Δημαρχείο, αναχώρηση επισήμων για την εκκλησία.

10:45 - Εκκίνηση Λιτανευτικής πομπής της Θαυματουργού Εικόνος, η οποία, κατ' αρχάς, θα κατευθυνθεί στην Πλατεία του «Αφανούς Ναύτου», όπου θα τελεσθεί Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων Ναυτικών και θα ριφθεί δάφνινος στέφανος στη θάλασσα και εν συνεχεία, προς την  Πλατεία Γηροκομείου, στην οποία, μετά την καθιερωμένη Δέηση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ. Δωρόθεος Β΄ θα εκφωνήσει τον, κατά το έθος, πανηγυρικό λόγο.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

18:00 -  Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

19:00 -  Παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου και τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας.

20:00 - Εκκίνηση Λιτανευτικής Πομπής της Εικόνος της Ευρέσεως, προπορευόμενης Λαμπαδηφορίας, κατά την άφιξη της οποίας στην Πλατεία Γηροκομείου θα αναπεμφθεί Δέηση για την Ειρήνη του Σύμπαντος Κόσμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ  02 Απριλίου 2023

07:30 – 10:30 - Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

Διοργανωτής: Ιερά Μητρόπολη Σύρου - Ιερός Ναός Παναγίας Θεοσκεπάστου.
Συνδιοργανωτές: Δήμος Άνδρου - Χορηγός: Ίδρυμα Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως.

Τις παραπάνω εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και λαμπρύνουν οι φιλαρμονικές του Δήμου Χαλανδρίου και του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, τα Δημοτικά Σχολεία Άνδρου και Μεσαριάς, Εμπειρίκειο Γυμνάσιο, Λύκεια Άνδρου και άλλοι Όμιλοι και Σύλλογοι. 

Προσκαλούνται άπαντες οι Ανδριώτες να συμμετάσχουν και να συνευχηθούν στην Παναγία τη Θεοσκέπαστη, την Προστάτιδα και Πολιούχο μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου