Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

This is not Romeo and Juliet...






Η αριστουργηματική τραγωδία του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», για το δράμα δύο νέων που έγιναν στους αιώνες των αιώνων τα αρχέτυπα των εραστών, έχει παιχτεί άπειρες φορές, όπως επίσης άπειρες φορές έχει "πειραχτεί" Από το 1595 έως σήμερα ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» συγκινεί με την πλοκή του δράματος αλλά και μετα λόγια των δύο νέων και τη δύναμη της αγάπης τους. 

Ο Αργύρης Πανταζάρας, όντας νέος ο ίδιος ασχολήθηκε με το κλασικό έργο και έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα παράσταση που παρουσιάστηκε στο 8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2022. Ταλαντούχος ηθοποιός από τους καλύτερους της γενιάς του "πείραξε" το έργο με σεβασμό. Προσωπικά το είδα χθες για δεύτερη φορά και μου άρεσε πολύ όπως και την πρώτη στο θέατρο ΠΟΡΕΙΑ. Το σκηνικό ήταν καταπληκτικό και λειτουργικό και στις δύο περιπτώσεις. Να συμπληρώσουμε πως είμαστε τυχεροί που μπορούμε να δούμε τέτοιες παραστάσεις στην Άνδρο! Τυχεροί και ευγνώμονες στον Αλκιβιάδη Τάττο που είχε την έμπνευση της κατασκευής του Ανοικτού Θεάτρου. Ο Αργύρης Πανταζάρας το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο Χόρν.

{Το Βραβείο Χορν απονέμεται κάθε χρόνο προς έναν νέο ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη του ηθοποιού Δημήτρη Χορν (1921-1998). Το βραβείο είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, τον οποίο παραδίδει ο κάθε βραβευθείς στον επόμενο} 👉 el.wikipedia.org}

Έπαιξαν: Αργύρης Πανταζάρας, Σίσσυ Τουμάση
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας
Σύνθεση Κειμένου – Δραματουργική Επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνικά: Δήμητρα Ζίγκαρις
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου – Τζίνα Ηλιοπούλου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες της Μαρίας Λαμπριάδου από την παράσταση:

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στο κάτω χωριό με τα ωραία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε φορά, που απολαμβάνουμε θεάματα σαν τη χθεσινή παράσταση, πραγματικά σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε, όπως πολύ σωστά αναφέρει η Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή