Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Δήμος Άνδρου: Απαγορεύεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων

Ο Δήμος Άνδρου ζητά το αυτονόητο! 

 Άνδρος, 3 Αυγούστου 2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Λόγω του υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σε χώρους εναπόθεσης ογκωδών υλικών καθώς και Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που δυσχεραίνει και καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των φορτηγών και μηχανημάτων του Δήμου.

Απαγορεύεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ), μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη Αποβλήτων από Εκσκαφές Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), όπως χώματα πέτρες, τούβλα, μπάζα, μέταλλα κλπ, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. 

Παρακαλούμε για την συνεργασία όλων για την τήρηση των ανωτέρω, προκειμένου ο Δήμος να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.  

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμος απαγορεύει την αλόγιστη χρήση νερού, ο Δήμος απαγορεύει την απόθεση ογκωδών, ο Δήμος απαγορεύει την απόρριψη αποβλήτων από κατεδαφίσεις.
    Κι εγώ, ο δημότης που πληρώνει, ρωτάω: Τι έκανε ο Δήμος για να εξοικονομήσει και να αποθηκεύσει τα νερά του χειμώνα; Πού πήγε η υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων περί υδατοφραγματων για τα οποία μας γανωσατε το κεφάλι παρέα με τον κύριο Πισσια; Πού πήγε κι αυτός και τα φράγματα; Πού θα αποθέσει ο κάθε δημότης τα ογκώδη απόβλητα του, όταν τηλεφωνεί στον Δήμο για να κανονίσει που και πότε να τα αποθέσει κι απάντηση δεν παίρνει; Πού είναι οι χώροι που ΟΦΕΙΛΕ να ετοιμάσει ο δήμος για την απόθεση οικοδομικών αποβλήτων; Δεν περνάει πια το φόρτωμα των ευθυνών στους προηγούμενους καθώς η παρούσα ομάδα διοικεί επί τριετία τον πολύπαθο Δήμο Άνδρου και δεν έχει υλοποιήσει ή έστω δρομολογήσει τίποτα από τα παραπάνω για τα οποία είχε (προεκλογικά) τις λύσεις στο τσεπάκι της. Έχω κι εγώ ο δημότης ένα ζόρι και θα το εκφράσω: απαγορεύω σε οποιονδήποτε να με κοροϊδεύει κι από πάνω να μου ζητάει τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή