Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Καθαρισμός της παραλίας στο Μπατσί υπό το συντονισμό του Λιμεναρχείου Άνδρου


Ο Δήμος Άνδρος, η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, τα εγχειρήματα Andros Routes και Καθαρή Πράσινη Άνδρος και εθελοντές συμμετείχαν προχθές (28/9) σε καθαρισμό της παραλίας στο Μπατσί. Η παραλία φαινόταν καθαρή, όμως δεν ήταν... διαβάστε παρακάτω πόσα σκουπίδια μαζεύτηκαν από την "καθαρή" παραλία! Εμείς καθημερινά σκουπίζουμε αυλές και όλο σκουπίδια βρίσκουμε, ήταν δυνατό να μην έχει το Μπατσί! Ο σοφός λαός λέει: "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις" ο καθαρισμός δεν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και μπορεί η παραλία να "καθαρίζεται καθημερινα απο τους 2 υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου αλλα και τους 2 του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου" (όπως γράφτηκε σε σχόλιο), γιατί πριν αλέκτωρ λαλήσει ήρθαν τσουβάλια με σκουπίδια* Το θέμα είναι να επικροτούμε παρόμοιες εθελοντικές ενέργειες και γενικώς να προωθούμε μια άγνωστη λέξη σε  εμάς τους Έλληνες: τον εθελοντισμό!

 Είναι η παραλία Μπατσίου καθαρή; 

Παράκτιος καθαρισμός της παραλίας Μπατσίου διοργανώθηκε χθες 28 Σεπτεμβρίου υπό το συντονισμό του Λιμεναρχείου Άνδρου στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού ακτών του Οργανισμού «Ocean Conservancy» που συντονίζει στη Χώρα μας, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμος Άνδρος, η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, τα εγχειρήματα Andros Routes και Καθαρή Πράσινη Άνδρος και εθελοντές.

Ο Λιμενάρχης Άνδρου μίλησε στους μαθητές για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου είπε ότι πρέπει καθημερινά να διατηρούμε την παραλία καθαρή πετώντας τα σκουπίδια μας στους κάδους, ενώ εθελόντριά μας τους μίλησε για τα μικροπλαστικά και τα πλαστικά σφαιρίδια (nurdles) που βρέθηκαν άφθονα στην παραλία! 

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, συνολικά συγκεντρώθηκαν 50 κιλά απορριμμάτων εκ των οποίων τα 35 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα. Κι όμως, με μια πρώτη ματιά, η παραλία φαινόταν καθαρή! 

Παρόμοιες δράσεις κρίνονται απαραίτητες και τα οφέλη είναι πολλαπλά γιατί εκτός από την περισυλλογή των απορριμμάτων κινητοποιούνται φορείς, ομάδες πολιτών και μαθητών για το κοινό όφελος και αναδεικνύεται η σημασία του εθελοντισμού στις ζωές μας.

Θερμές ευχαριστίες στο Λιμεναρχείο Άνδρου για την πρόσκληση και στους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση!

androsroutes.gr/el/einai-i-paralia

*σχόλιο σε ανάρτηση στο Facebook του Περίγυρου της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου