Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ένταξη του Πύργου Αγίου Πέτρου το 2022 στο ΕΣΠΑ


 Άντε να δούμε αν αυτή τη φορά θα γίνει ένα σχέδιο σωτηρίας για τον Πύργο του Αγίου Πέτρου. Ο συμπατριώτης μας Γιώργος Δαρδανός το παλεύει πάνω από 30 χρόνια.  

♜ Ο πύργος του Αγίου Πέτρου, ελληνιστικής εποχής (4ος-3ος αιώνας π.Χ.) είναι από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων. Είναι κυλινδρικός και σώζεται σε ύψος περίπου 20 μ. Η διάμετρος της βάσης του είναι 9,40 μ. και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο. Στο εσωτερικό του διασώζεται ελικοειδής κλίμακα που οδηγούσε σε πέντε τουλάχιστον ορόφους.

📢 Η απίστευτη ιστορία διάσωσης του πύργου του Αγ. Πέτρου στην Άνδρο από έναν ιδιώτη lifo.gr/now/greece/i-apisteyti-istoria-diasosis

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 24.09.2021 

Για την ένταξη του Πύργου του Αγίου Πέτρου το 2022 στο ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 δεσμεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτέμβριου 2021, σε σύσκεψη, που έγινε στην Σύρο μεταξύ πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προς τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση. 

Και οι δύο εκπρόσωποι της Άνδρου έθεσαν μετ’ επιτάσεως το έργο στη σημερινή αποφασιστική σύσκεψη, το οποίο, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη, θα είναι απόλυτα ώριμο στο τέλος του 2021 και έτοιμο προς ένταξη. Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ένα μοναδικό μνημείο ιστορίας και πολιτισμού της Άνδρου με βάση τις σημερινές δεσμεύσεις των επικεφαλής του ΥΠΠΟ και της Περιφέρειας προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Άνδρου μπαίνει επιτέλους σε φάση διάσωσης και ανάδειξης του. Ένα όνειρο πολλών ετών της Άνδρου πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
    Οι Ανδριώτες εφοπλιστές μόνο για κότερα είναι Και για φαντασία το χέρι στην τσέπη δεν το Βάζουνε μόνο οι χιώτες είναι για αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η εξαιρετική εξέλιξη είναι έργο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου. Χρόνια δουλειάς, ενεργειών, δωρεά ιδιωτών και σε καμιά περίπτωση αυτών που φωτογραφίζονται με την Υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή