Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου διοργανώνει εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες

Η αφίσα της Γιάννας Ανδρεάδη
Εκδήλωση όλης της αντιπολίτευσης του Δήμου  Άνδρου για το θέμα της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης αιολικών σταθμών. Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11.00 Δημοτικό σχολείο Γαυρίου.
Οταν λέμε "όλη η αντιπολίτευση" εννοούμε την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου όπως προέκυψε στις τελευταίες εκλογές που εφαρμόστηκε η απλή αναλογική. Φοβερή έμπνευση να δεθούν χειροπόδαρα κάποιοι Δήμαρχοι που για να περάσουν μια πράξη θα πρέπει να κάνουν ακροβατικά για να μαζέψουν φηφαλάκια. Όλα αυτά στο όνομα μιας δημοκρατίας ξένης από τους χαρακτήρες μας. Εδώ σε ένα σπίτι με αγάπη δεν συμφωνούμε μεταξύ μας και φαγωνόμαστε, θα συμφωνήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Καλή η απλή αναλογική, αλλά για πιο βόρειους τύπους, εδώ έχει λιακάδα και ο νους μας είναι στο έξω.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου οργανώνεται για τις ανεμογεννήτριες που πρόκειται να εγκατασταθούν στο νησί διοργανώνοντας εκδήλωση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, εκδίδοντας δελτίο τύπου που υπογράφουν οι εξής: Βασίλης Αδάμης, Αντώνης Αντώνογλου, Μανώλης Βάμβουκας, Νίκος Βιδάλης, Διαμαντής Θεοδωράκης, Γιάννης Καπάκης, Νίκη Μαμάη, Τασούλα Μαμάη, Γιάννης Μπακέλας, Θεοδόσης Σουσούδης, Γιώργος Τρανάκος, Σπύρος Τσαούσης, Ψωμάς.

Οι σύμβουλοι «Με αίσθημα ευθύνης, κι επειδή θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, σε αντιδιαστολή με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά με την Άνδρο νησιά, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου ανακοινώνει πως αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αναφορικά με το θέμα της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης αιολικών σταθμών στο νησί μας.

Μετά τη διοργάνωση της πρόσφατης εκδήλωσης με τις εταιρείες, κι ενώ η Άνδρος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε σχέση με τα σχέδια των επενδυτών, πιστεύουμε πως είναι απόλυτη ανάγκη να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Έτσι, λοιπόν:
1. ​Απευθύνουμε πρόσκληση στα άλλα νησιά για συγκρότηση κοινής επιτροπής με σκοπό:
α) την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
β) την υποβολή προτάσεων, ως επιτροπή διαπραγμάτευσης, για το νέο ειδικό χωροταξικό
γ) την αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσυμπαράσταση στον αγώνα όλων των νησιών.

2. ​Προσκαλούμε όλους τους πολιτικούς, πολιτιστικούς, εμπορικούς, τουριστικούς και κοινωνικούς φορείς για την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος σχετικά με τη χωροθέτηση αιολικών σταθμών στο νησί μας.

3. ​Διοργανώνουμε εκδήλωση στο Γαύριο, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 το πρωί, για την εκτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων ενόψει των νέων δεδομένων.

Καλούμε τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες της Άνδρου να συνδιαμορφώσουμε από κοινού τη στάση μας, απέναντι στην μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμμετέχουμε όλοι.

Άνδρος, 18 Φεβρουαρίου 2020 

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα όμορφη Άνδρος Επιτέλους καιρός είναι να κάνουμε κάτι εμείς να δούμε καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή