Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Δημάρχου Ανδρου Δημήτρη Λοτσάρη με ηγεσία ΕΟΤ - Υπουργείου Τουρισμού

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης μαζί με την Γιωταμίνα Αλεξάνδρου, (τουριστικά υπεύθυνη του Δήμου και την Όλγα Καραγιάννη (Androsroutes) συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη. Πολύ ωραία ενέργεια, (ειδικά όπου συμμετέχει η Όλγα Καραγιάννη έχει βαρύτητα, χωρίς να έχω πρόθεση να θίξω τους υπόλοιπους) Ευχόμαστε τα καλύτερα!

© facebook.com/dimitris.lotsaris Με τον Υφυπουργό Τουρισμού , Μάνο Κόνσολα

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνάντηση με Ηγεσία του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.
Για την περαιτέρω υποδομή και την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης την Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν: εκ μέρους του Δήμου Άνδρου η Γιωταμίνα Αλεξάνδρου, υπηρεσιακά τουριστικώς υπεύθυνη και εκ μέρους του Androsroutes η Όλγα Καραγιάννη.

Στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Κόνσολας άκουσε τα αιτήματα για προγράμματα κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού και για προγράμματα επιδοτήσεων υποδομών. Ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ολικός στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της Άνδρου, βασικός άξονας του οποίου θ' αποτελεί ο τουρισμός, ενώ υπογράμμισε ότι τα νομοσχέδια για την τουριστική εκπαίδευση και τις μαρίνες που πρόκειται να κατατεθούν προς ψήφιση στην Βουλή θα συντελέσουν στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου ανάπτυξης του τουρισμού.

Η συνάντηση με τον κ. Φραγκάκη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΟΤ στους Αμπελόκηπους, όπου και τέθηκε επί τάπητος το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Άνδρου για το 2020 και μελετήθηκαν δυνατότητες αξιοποίησης των μορφών και προϊόντων τουρισμού, όπως ο περιηγητικός τουρισμός μέσω των ευρωπαϊκώς πιστοποιημένων μονοπατιών, που έχουν αναπτυχθεί στο νησί.

Και στις δυο συναντήσεις οι επικεφαλής των φορέων υπογράμμισαν την σημαντικότητα της Άνδρου ως προορισμός και ως τόπος αξιοποίησης ειδικών μορφών τουρισμού. Ο Δήμος Άνδρου βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με ΕΟΤ και Υπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση επόμενων ενεργειών.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

2 σχόλια: