Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Ανδρου: Σχετικά με την ανακύκλωση στην Ανδρο

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δήμος Άνδρου 

Αγαπητοί Δημότες,
Λόγω των δικαιολογημένων ερωτημάτων σας, σχετικά με το ζήτημα της ανακύκλωσης σας ενημερώνουμε τα εξής:
Οι συμβάσεις με τους εργολάβους ανακύκλωσης του 2019 έληξαν στις 30 Νοεμβρίου 2019. Οι αναθέσεις οι οποίες είχαν γίνει εντός του 2019 είχαν εξαντλήσει το όριο της απευθείας ανάθεσης – που είναι 24.800,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α ανά Δημοτική Ενότητα, Άνδρου – Υδρούσας – Κορθίου, όποτε ΔΕΝ μπορούσε ο Δήμος να προχωρήσει σε εκ νέου αναθέσεις εντός του 2019.


Σημειώνεται, επίσης, ότι ΔΕΝ υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα στον τομέα των τακτικών-ανταποδοτικών υπηρεσιών. Τα όποια υπόλοιπα χρήματα που υπήρχαν, χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη άμεσων και υποχρεωτικών δαπανών όπως η εξόφληση οφειλών από δικαστικές αποφάσεις.

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, προχωρούμε άμεσα στις πρώτες συμβάσεις με τους εργολάβους, ώστε να αρχίσει ξανά η ανακύκλωση. Αργότερα, με την δημιουργία Πράσινων Σημείων και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θα επανασχεδιαστεί η ανακύκλωση στην Άνδρο, με κύριο στόχο την μεγιστοποίησή της και την προσέγγιση των εθνικών στόχων, όπως είναι υποχρέωσή μας.

Για εμάς η ανακύκλωση αποτελεί την σημαντικότερη διαδικασία για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί το νησί μας.

Αγαπητοί Δημότες, καταβάλουμε καθημερινά και συντονισμένα τις προσπάθειές μας, ώστε άμεσα να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στον τομέα της ανακύκλωσης.

Άνδρος, 06/02/2020 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Και μια και αναφέρατε για Την ανακύκλωση τι έγινε αυτό το περίφημο μηχάνημα που θα έπαιρνε τα πλαστικά μπουκάλια τα γυάλινα τα χαρτικά και θα έδινε και χρήματα επιπλέον ξέρει κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Καλλιθέα, που μαζί με την Άνδρο είναι στο ίδιο πρόγραμμα έχουν μπει μηχανήματα, τα χρησιμοποιώ, μου έδωσαν απόδειξη που εξαργύρωσα στον ΑΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή