Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Crossfire


Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης απαντά τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη πως για τις ζημιές της καταστροφικής νεροποντής στις 7 Οκτωβρίου: "Ξοδεύονται 203.650€ με απευθείας ανάθεση... αντί να φροντίσει ο Δήμος για αποκαταστάσεις στα πληγέντα χωριά" Αλλά καλύτερα να διαβάστε τι λένε και να βγάλτε τα συμπέρασμα σας...


Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης: Μελέτες, σπατάλες, συμβόλαια και άλλοι «δράκοι»!!

Μετά την ώριμη μελέτη του κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο που μόνο εσύ,  κ. Θ Σουσούδη, έχεις την ικανότητα να δεις, ξαφνικά ανακάλυψες και σπατάλες στην διαχείριση των αποκαταστάσεων από την θεομηνία της 7ης Οκτωβρίου 2019.

Ποιος,  εσύ κ. Σουσούδη, που επί 5 έτη διοίκησης ΔΕΝ τόλμησες να κάνεις ούτε έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό, όπως άλλωστε ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Εσύ, που έκλεισες και παρουσίασες Ισολογισμό μόνο για το 2015!!!! Τον μοναδικό στα 5 έτη της διοίκησης σου ως Δήμαρχος.

Περαιτέρω δε, ίσως είσαι ο μόνος πολίτης αυτής της Χώρας, που αδυνατεί να κατανοήσει την σπουδαιότητα στην προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης Ζωής από τον καθαρισμό τεχνικών του οδικού δικτύου, χαντακιών κτλ. Αδυνατείς να κατανοήσεις πόσο σπουδαία είναι η πρόληψη στην προστασία εκτάκτων φαινομένων. Προφανώς γι αυτό δεν ασχολήθηκες καθόλου επί 5ετία με ανάλογους καθαρισμούς. Η κοινωνία γνωρίζει….

Όσο για «τα χρήματα της δικής σου διοίκησης», αδυνατείς ακόμη και αυτό να κατανοήσεις, ότι  ο Δήμος έχει συνέχεια.

Τέλος, όσο αφορά την επισκευή του Επισκοπείου στην Χώρα: -Το κτίριο αυτό είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για την συντήρηση του.  Αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας  πολίτης. Εάν υπάρχει συμφωνία συντήρησης με τον ενοικιαστή (παλαιότερα την Νομαρχία και εν συνεχεία με την διάδοχο της την Περιφέρεια) θα πρέπει να εγκαλέσεις τον εαυτό σου!! Το μισθωτήριο έληξε κατά την διάρκεια που ήσουν Δήμαρχος!! Σε ποια ένδικα μέσα προσέφυγες ως Δήμαρχος για να προστατέψεις τα συμφέροντα του Δήμου; Απολύτως τίποτα!!

Τώρα έρχεσαι και κουνάς το δάχτυλο!! Μόνο «στον καθρέπτη σου» δικαιούσαι να το  κάνεις.

Το κτίριο αυτό ανήκει στον Δήμο. Είναι επικίνδυνο για τους πολίτες. Είναι δείγμα απόλυτης ανικανότητας του Δήμου μας ένα κτίριο ιδιοκτησίας μας, στο Κέντρο της Πόλης, να είναι σε τέτοια κατάσταση. Θα προχωρήσουμε στην επισκευή του, ως οφείλουμε. Εάν έχεις συγκεκριμένη πρόταση στηριγμένη σε εφαρμόσιμο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, παρακαλώ να την καταθέσεις στον Δήμο μας.

Ο Δήμος μας, στα πλαίσια της νομιμότητας, θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο για το Νησί μας.

Σε καλούμε δε, να καταθέσεις συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες και κοστολογημένες προτάσεις για τα τεράστια θέματα που εκκρεμούν και χρήζουν άμεσης λύσης και άσε στην άκρη «τον μανδύα του ελεγκτή».

Αυτό έχει ανάγκη η Άνδρος.

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λοτσάρης
Άνδρος, 11 Δεκεμβρίου 2019

Πρώην Δημάρχος Θεοδόσης Σουσούδης

Πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα της καταστροφικής νεροποντής στις 7 Οκτωβρίου.
Δυστυχώς μέχρι τώρα, αν και έχουν περάσει 2 μήνες, τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο, όπως οι Στενιές, τα Αποίκια, οι Στραπουργιές, τα Λάμυρα, η περιοχή Άχλα και τώρα η παραλία Μπατσίου, δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί ή έστω δρομολογηθεί με συγκεκριμένες αναθέσεις οι ζημιές, που έχουν υποστεί τα χωριά αυτά και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των κατοίκων. Ποσό ύψους 203.650,00 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, διατίθεται ουσιαστικά σε μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα, για καθαρισμούς χαντακιών και ρεμάτων στη πλειοψηφία του.
Δεν αναφέρονται πουθενά αποκαταστάσεις με σκυρόδεμα ή κτίσιμο λιθοδομών ή αποκαταστάσεις μονοπατιών ή οδοστρωμάτων.

Δυστυχώς ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα 203.650,00 ευρώ θα δαπανηθεί για επεμβάσεις μέσα στα χωριά και αφορά κυρίως, μόνο, την απομάκρυνση φερτών υλικών και όχι αποκαταστάσεις ζημιών. Πως είναι δυνατόν τα μεγάλα και βαριά οχήματα (χωματουργικά μηχανήματα) να μπορούν να επιχειρήσουν μέσα στα στενά δρομάκια των χωριών που επλήγησαν? Συνεπώς καμία σκέψη προς το παρόν για τις αποκαταστάσεις στα χωριά αυτά. Ενώ υπάρχουν αυτά τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου. Και έχουν περάσει ήδη δύο μήνες.

Το ποσό αυτό έχει εξασφαλιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο από τη διοίκησή μας (48/18-02-2019 Α.Δ.Σ με ΑΔΑ:ΨΧ4ΠΩΨΙ-ΧΡ7), μέσω του προγράμματος Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών, όταν είχαμε διεκδικήσει και εξασφαλίσει ποσό 600.000,00 ευρώ για έργα αποκατάστασης της οδοποιίας, λόγω καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Άνδρου αυτή τη στιγμή δαπανά χρήματα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχο, αφού δεν επεμβαίνει στο πρόβλημα, που είναι κατά κύριο λόγο οι αποκαταστάσεις και οι προληπτικές εργασίες μέσα και γύρω από τα χωριά αυτά, που επλήγησαν.

Σπαταλούνται χρήματα για εργασίες, που δεν είναι καν του Δήμου αρμοδιότητα, όπως οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, οι οποίες αφορούν το Επαρχείο. Η χρηματοδότηση αυτών των έργων βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Επαρχείου. (άρθρο 224 του Νόμου 4555/2018(Αύγουστος 2018) Σχετικά με το ακριβές ποσό καθαρισμού ρεμάτων που πρόκειται να δαπανήσει ο Δήμος, καθώς και τον λόγο της καθυστέρησης, έχουμε καταθέσει έγγραφο ερώτημα στον Δήμαρχο. Η σπατάλη αυτή και η αστοχία προγραμματισμού, γίνεται ακόμα εντονότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος θα δαπανήσει για την επισκευή του πρώην Επαρχείου, με απευθείας ανάθεση, ποσό 170.000,00 ευρώ, χρήματα που επίσης είχαμε εξασφαλίσει, επί διοίκησής μας, από το Υπουργείο Εσωτερικών (95/23-05-2019 Α.Δ.Σ., με ΑΔΑ 9Ψ5ΑΩΨΙ-Δ7Λ) από το περασμένο Απρίλιο. Η επισκευή του πρώην Επαρχείου στην Χώρα, θα στοιχίσει συνολικά 270.000,00 ευρώ, αφού θα συνεισφέρει η Περιφέρεια με ακόμα 100.000,00 ευρώ και αυτά με απευθείας ανάθεση.
Ο Δήμος κυριολεκτικά σπαταλά χρήματα, αφού η επισκευή του πρώην Επαρχείου είναι καθαρά αρμοδιότητα και υποχρέωση, βάσει συμβολαίου, του Επαρχείου.

Ως αντιπολίτευση οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε, να ελέγχουμε, να ζητάμε διευκρινήσεις και να ενημερώνουμε τους κατοίκους για όσα γίνονται ή δεν γίνονται, καθώς κριτής όλων είναι οι πολίτες. Γι αυτό και οφείλουμε να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας ώστε ο κόσμος να έχει πλήρη γνώση. Ο συνδυασμός μας έχει προχωρήσει σε μια σειρά εγγράφων τα οποία προς ενημέρωσή σας, θα τα δημοσιοποιούμε.

Για τον Συνδυασμό «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

3 σχόλια:

  1. Ανεπίτρεπτο το ύφος του κου Λοτσάρη. Εγκαλείται για πολύ συγκεκριμένα θέματα και ποσά και αντί απάντησης-λογοδοσίας επί του θέματος επιλέγει ένα υβριστικό κείμενο επιπέδου πεζοδρομίου.
    Ας μας απαντήσει καλύτερα για ένα ένα τα θέματα, τα ποσά και τις πρακτικές που ακολουθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν επόμενο Πότε θα έρχονταν ο πετροπόλεμος αργά ή γρήγορα ήρθε νωρίς αυτά θα πω για την ώρα
    Αλλά θέλω να ξέρω ένα πράμα που είναι ο έπαρχος φτιάχνει κουραμπιέδες και μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά που θα ασχοληθεί ο Έπαρχος,τώρα θα σκέφτεται πώς να ροκανίσει αυτός την καρέκλα του Λοτσάρη για να γίνει Δήμαρχος.Έχει πια εμπειρία στο ραδιουργείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή