Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Κάλεσμα για συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις


Κάλεσμα για συμμετοχή στις περιβαλλοντικές δράσεις που προγραμματίζει το Λιμεναρχείο Άνδρου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, και με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, το Λιμεναρχείο Άνδρου γνωστοποίησε με σχετικό έγγραφο, τον προγραμματισμό περιβαλλοντικών δράσεων στο νησί μας από 4 έως 9 Ιουνίου 2019.


Οι δράσεις αφορούν τον καθαρισμό παραλιών σε Χώρα, Κόρθι και Μπατσί με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων των περιοχών, ενημερωτικές διαλέξεις στους διαλέξεις, καθώς και τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού του Μπατσίου με τη συνδρομή ερασιτεχνών δυτών. Αναλυτικά, οι περιβαλλοντικές δράσεις των επόμενων ημερών:

• Την 04-06-2019 καθαρισμός της παραλίας «Νημποριό» Άνδρου, με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Μεσαριάς Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

• Την 05-06-2019 καθαρισμός της παραλίας «Μύλος» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

• Την 06-06-2019 καθαρισμός των παραλιών «Αγία Αικατερίνη» και «Βίντσι» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

• Την 06-06-2019 καθαρισμός της παραλίας «Μπατσί» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Μπατσίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

• Την 09-06-2019 καθαρισμός βυθού του λιμένα Μπατσίου Άνδρου, με τη συμμετοχή εθελοντών ερασιτεχνών δυτών.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω δράσεις συμπεριλαμβάνονται στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» που συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA)

Το Λιμεναρχείο Άνδρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εθελοντισμού και της προστασίας των θαλασσών και του φυσικού περιβάλλοντος, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και σε συλλόγους να συμμετέχουν ενεργά στις παραπάνω δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου