Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο Στάθης

Ο ωραίος Στάθης Κάλεσης στην κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου Λειβαδίων, Ιανουάριος 2015.
Ο Στάθης πέθανε την παραμονή των Ευρωεκλογών. Στην αναμπουμπούλα των ημερών και στο αιφνίδιο του χαμού του... ενώ έβαλα την αναγγελία του θανάτου ένοιωθα πως ήμουν λίγο"διεκπεραιωτική" για έναν άνθρωπο που ήταν μια μεγάλη, μια τεράστια αγκαλιά! Βέβαια δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί κάποιος σαν τον Στάθη! Τακτοποιώντας λοιπόν κάποια πράγματα βρήκα αυτό το άδειο μπουκάλι... Όταν το 2008 έφτιαξα τούτο δω το blog ο Στάθης ενθουσιασμένος μου είχε προσφέρει ένα μπουκάλι από το κρασί του. Το είχε τυλίξει περίτεχνα και είχε γράψει δυο συγκινητικά λόγια. Η έκπληξη ήταν μεγαλύτερη όταν έσκισα το περιτύλιγμα και είδα την ετικέτα του κρασιού:
Α' όψη της ετικέτας
Πέρα χωριό
Αμπελώνες Λειβαδίων
Άνδρος Κυκλάδες

Β' όψη της ετικέτας
Λειβάδια Άνδρος
Η αρμύρα της θάλασσας, ο αέρας του πελάγους, η νοσταλγία των παιδικών χρόνων, η αγάπη γι' αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του... Όλα συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του κρασιού

Αυτός ήταν ο Στάθης! Ένας τρυφερός, εγκάρδιος, ζεστός, όμορφος άντρας μεγατόνων και παθιασμένος Ανδριώτης! Είναι πραγματικά λυπηρό και στενάχωρο που δεν έχουμε την ευχαρίστηση να χαρούμε την συντροφιά του, είναι κρίμα που έφυγε νέος. Αλλά ο θάνατος δεν ορίζεται από κανένα μας. Εύχομαι η οικογένεια και οι δικοί του άνθρωποι να βρουν γρήγορα γαλήνη στις ψυχές τους. Φίλε δεν θα ξεχαστείς!

1 σχόλιο: