Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Λέσχη Ανδρίων: 3η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας

Κόρθι Άνδρου, 29/6-4/7/19
Δεξιότητες ζωής σε ένα πλαίσιο φιλικό και οικείο που βασίζεται στη δυναμική της ομάδας. Δημοκρατική συνείδηση και παιδεία που δίνουν ερεθίσματα για προβληματισμό: «Πώς μπορώ να είμαι όντως ενεργός πολίτης; Με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω τη φωνή μου να ακουστεί;»
Η Λέσχη Ανδρίων (andrionclub.gr) συνδιοργανώνει και προσκαλεί τους μαθητές της Άνδρου στην 3η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κόρθι, 29/6-4/7, και απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου-Γ΄ Λυκείου και φετινούς αποφοίτους.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις αποτελούν συνδιοργάνωση της Λέσχης με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com), τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν επιστημονικά τις ομάδες ρητορικής της Λέσχης Ανδρίων, που λειτουργούν με επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2018.
Ή Ένωση, για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσκαλεί μαθητές από όλη την Ελλάδα στην Άνδρο, για να έρθουν σε επαφή και με τους μαθητές του νησιού μας και για να περάσουν 5 ημέρες αφιερωμένες στην προσωπική βελτίωση και τη δημιουργική ψυχαγωγία.

Τα πρωινά θα είναι αφιερωμένα σε αθλητικές δράσεις και εξερεύνηση του νησιού και τα απογεύματα (3 ώρες/ημέρα) σε ποικίλα βιωματικά εργαστήρια:
1. Ρητορική  και Δημόσια ομιλία (αγωνίσματα και TEDtalks)
2. Δεξιότητες επικοινωνίας
3. Εικονικές δίκες
4. Επίλυση Συγκρούσεων
5. Δεξιότητες συνεργασίας και ηγεσίας
6. Δημιουργική / καινοτόμος σκέψη και φαντασία
7. Ομαδικές εικαστικές δράσεις
8. Χορός - Θέατρο
9. Μουσικά δρώμενα
10. Δημιουργία βίντεο
11. Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN) στα Αγγλικά
12. Δημιουργική γραφή

Κάθε μέρα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέγουν 2-3 από τα παραπάνω εργαστήρια.

Mε την υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» (ΕΚΠΑ), της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία Ελλάδος (EUDEC Greece) και της Afixis – Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων και Εικονικές δίκες «Πρωταγόρας» (https://afixis.org/), η φετινή κατασκήνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια κοινότητα ικανή να φέρει και να κρατήσει κοντά νέους με κοινά ενδιαφέροντα από όλη την Ελλάδα.

Δείτε τις προηγούμενες κατασκηνώσεις της Σίφνου και της Πάρου εδώ:
openyourmindcamp.weebly.com
speakeasycamp.weebly.com

Οι εγγραφές για τους μαθητές της Άνδρου, που δεν επιθυμούν διαμονή στο Κόρθι, θα ολοκληρωθούν στις 10/6 και είναι δωρεάν (παρακολούθηση εργαστηρίων, t-shirt κατασκήνωσης και αναλυτική βεβαίωση συμμετοχής). Εάν κάποιος μαθητής από σχολείο της Άνδρου επιθυμεί διαμονή στο Κόρθι, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εκτός Άνδρου, θα πρέπει να ενημερώσει την οργανωτική ομάδα έως 15/6 στο openyourmindcamp@gmail.com.

1 σχόλιο: