Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Απλό τοστάκι… νοικοκυρεμένο



Το ένα χέρι κρατά την μπύρα… το άλλο το τοστάκι. Σήμερα αρχίζει το μουντιάλ. Λειβαδιανές νοικοκυρές προτείνουν εύκολες συνταγές που τρώγονται εύκολα (finger food). Αν θέλεις μπορείς να στείλεις την δική σου. Αρχίζουμε με την πρόταση της Κου πε πε:
Απλό τοστάκι
Ψωμί από φρατζόλα, γαλοπούλα που την έχουμε μαγειρέψει κομμένη λεπτές φέτες (όχι ζαμπόν, όχι αλλαντικά), τυρί, σάλτσα σπιτική από ντομάτα. Η σάλτσα ετοιμάζεται στο πι και φι με λίγο κρασί, κρεμμύδι, ξερό δαμάσκηνο, ελάχιστο λαδάκι, ρίγανη, πιπεριές πράσινες και κόκκινες. Όλα στο κατσαρολάκι βράζουν, μετά στο μιξερ και να έτοιμη η σαλτσούλα! Την φυλάμε σε βάζο στο ψυγείο. Αλείφεται τέλεια στο ψωμί και κάνει το απλό φτωχό ψωμάκι gourmet! Το τοστάκι μας τρώγεται και κρύο… και σε παραλλαγές π. χ. με πίτα, ρολάκι wrap. Αποθηκεύεται στο ψυγείο και ψήνεται στην τοστιέρα λίγο πριν αρχίσει το ματς. Οι ώρες των αγώνων προσφέρονται για γρήγορα έτοιμα φαγάκια. Συνοδεύεται με σαλατούλα που την έχουμε ετοιμάσει από πριν. Αντι για σαλάτα μπορούμε να βράσουμε λαχανικά να τα έχουμε έτοιμα στο ψυγείο. Φυσικά δεν θα δούμε όλο το Μουντιάλ στο σπίτι. Θα το δούμε και με φίλους σε μαγαζιά. Αλλη χάρη το μέσα, άλλη το έξω! Πάμε όλοι μαζί: Ελλας ολε ολέ!

11 σχόλια:

  1. Ελλας ολε ολέ!
    Αχ,αυτά τα λιοντάρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΗ ΒΑΣΚΑΘΟΥΜΕ,
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΚΟΛ...
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!


    καλή όρεξη!
    ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνας σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης!

    Oύτε αθλητής, ούτε προπονητής ή άλλος παράγων του ποδοσφαίρου θα είναι ο πρώτος Ελληνας που θα παρελάσει απόψε στο κατάμεστο «Σόκερ Σίτι» υπό το βλέμμα 97.000 θεατών.

    Χάρη στα παιχνίδια της μοίρας (ή μάλλον του...Ρlaystation) η τιμή έλαχε στον 16χρονο Γιώργο Τουρλιάδη από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή «έτσι, για ..
    πλάκα» σε διεθνή διαγωνισμό του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού της Sony και με έκπληξη είδε τον εαυτό του να κερδίζει τη θέση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ. «Σκεφτείτε ότι από ολόκληρη την Ευρώπη θα κληρωνόταν μονάχα ένας σημαιοφό- ρος. Τι πιθανότητες είχα να κερδίσω;» δήλωσε στην εφημερίδα «Βήμα» από το μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ. Και όμως, ενάντια στα προγνωστικά ο Γιώργος έλαβε ένα email πριν από τρεις μήνες, μέσω του οποίου η εταιρεία τον ενημέρωνε ότι ήταν ένας από τους τυχερούς εφήβους που θα παρελάσουν στο χορτάρι του διάσημου γηπέδου φέροντας τις σημαίες της FΙFΑ.....
    by troktiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. boul-boul,
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KALO SAS APOGEYMA APO TO N.J. PO PO PO OMORFIES,KAINOURIA DIAKASMISI,APALA XROMATA,KAI MEGALIIIITERA GRAMATA,BRAVO BOULAKI POLY WRAIA............. EYXOMAI KALO PODOSFAIRO,KAI ME THN NIKH H ELLADA MAS!!!!!!!!! KEFTEDAKIA DEN EXETE? O KALITEROS MEZES,TROGETE & KRYOS XA XA XA,ANTE KALH DIASKEDASI!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΜΑΔΑΡΑ!

    http://www.youtube.com/watch?v=tt_ro2aerQg

    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ-ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να πω την αμαρτια μου δεν κοβω φλεβες για μπαλα....και το πατριωτικο μου εχει πιασει πατο...αλλα τι να κανω που στο σπιτι εχω δυο αρσενικα κολημενα στο γυαλι (τρια με τον Τζοϊ ο οποιος οταν φωναζουν νομιζει ο φουκαρας οτι τον μαλωνουν και κατεβαζει αυτια στο πατωμα!)
    ετσι κατι τετοιες μερες το ριχνω στο διαβασμα....

    μολις τελειωσα το "ενα πεινασμενο στομα " της Λενας Διβανη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Καψοράχη, αυριο θα δούμε τον αγώνα "για την Ελλάδα ρε γαμώτο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα τον δουμε boulbouλακι μου!για την Ελλαδα ρε γαμωτο!που απο γωνια μπακλαβα κομματι στην γη μας την εκαναν καμπινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κου κου τζα!!!!!!!!!!!!!!!!
    μεσάνυχτα και κάτι!!
    μεγιά η καινούργια φάτσα
    ωραία η ανανέωση boul μια ανανέωση καλοκαιρινή την χρειαζόμασταν!!
    πολύ καλή ιδέα της κουλουρίτσας για κεφτεδάκια αλλά και μια φουρτάλια καλή είναι παρέα με μπιρίτσα και πιροσκί της κας Εύης και αμα δω εγώ ποδόσφαιρο....
    πάω να την πέσω γιατί είμαι πτώμα
    όνειρα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. VRE PAIDIA POU PHGE H FAOUDOMAMA? EIDE TOIS BALES NA ERXONTE EPANO THS KAI TOVALE STA PODIA?? DEN SE ADIKO ERINOYLA MOY,GIA BALIES KATAKEFALA EIMASTE? MOY LIPEIS PANTOS!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή