Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν είν' η γάτα σκύλος!*


Είναι γατί ψηλόλιγνο και κάπως ξεβαμμένο
Το βλέμμα του είναι βαθύ, πολύ συλλογισμένο
Το μέτωπο του το 'χουνε οι σκέψεις οργωμένο,
Παλτό έχει ατημέλητο, μουστάκι μπερδεμένο.
-
* T. S. Eliot Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής. Δείτε εδώ το musical Cats σε μουσική του Andrew Lloyd Webber που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Eliot.
-
Μια Λειβαδιανή γάτα με κοιτά με απορία να ανεβαίνω τις σκάλες για το Πάνω χωριό. Δεν ξέρει να χορεύει, ξέρει πολύ καλά όμως να πηδά από τοίχο σε τοίχο μηδενίζοντας τις αποστάσεις.

38 σχόλια:

  1. ΣΑΡΛ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ
    Η ΩΡΑ
    Οι Κινέζοι διαβάζουν την ώρα μέσα στα μάτια των γά­των. Μια μέρα, ένας μισθοφόρος που έκανε τη βόλτα του στα περίχωρα του Νάνκινγκ, διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το ρο­λόι του και ρώτησε ένα αγόρι τι ώρα ήταν. Ο αλητάκος της Ουράνιας Αυτοκρατορίας δίστασε αρχικά, κατόπιν, όμως, θυμήθηκε κάτι, και απάντησε στον μισθοφόρο: «Θα σας πω αμέσως».

    Λίγες στιγμές αργότερα, εμφανίστηκε κρατώντας στα χέρια του μια μεγάλη, χοντρή γάτα και, κοιτώντας το ασπράδι των ματιών της, διαβεβαίωσε τον άνθρωπο χωρίς δισταγμό: «Είναι λίγο πριν από το μεσημέρι, κύριε». Πράγμα απολύτως σωστό.

    Αλλά κι εγώ, όταν γέρνω πάνω στην ωραία Φελίν(=αίλουρος), που τόσο εύστοχα της δώσαν αυτό το όνομα, στη Φελίν που τιμά το φύλο της και που είναι για μένα η περηφάνια της καρδιάς μου κι η ευωδιά της ψυχής μου, τότε βλέπω, είτε είναι νύχτα, είτε μέρα, στο πιο λαμπρό φως ή στην πυκνότερη σκιά, βλέπω πεντακάθαρα στο βάθος των αξιολάτρευτων ματιών της τον χρόνο, τον ίδιο πάντα: έναν χρόνο μακρινό, γιορταστικό, μεγάλο σαν το κενό, χωρίς διαίρεση σε λεπτά και δευτερόλεπτα - έναν ακίνητο χρόνο, που δεν έχει ώρα κι όμως είναι ανάλαφρος σαν στεναγμός και φευγαλέος σαν ένα βλέμμα. και αν κάποιος ενοχλητικός άνθρωπος ερχόταν να με ταράξει την ώρα που το βλέμμα μου ήταν προσηλωμένο στο χαριτωμένο αυτό ρολόι, αν κάποια ανυπόμονη ψυχή με ρωτούσε: «Μα, τι ψάχνεις μες στα μάτια αυτού του πλάσματος; Μήπως τον χρόνο, σπάταλε και αργόσχολε θνητέ;», θα του απαντούσα χωρις δισταγμό: «Ναι, τον χρόνο! Την αιωνιότητα!» Αχ, πείτε μου, μαντάμ, δεν είναι τούτο ‘δώ ένα αληθινά αντάξιο σας ποιηματάκι; Μου ‘κανε τόσο μεγάλη χαρά να κεντήσω αυτή την κομψή κολακεία, που δεν περιμένω από σας καμίαν ανταπόδοση.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα πια για μένα
    ούτε το τζάκι
    γιατί οταν κρυώνω ειναι σβηστό,
    κι άλλοτε δεν μ' αφήνουν να το πλησιάσω, βαριέμαι τις σκιές, ακόμα και τις μυστηριώδεις....
    και τα ποντίκια έρχονται δίπλα μου
    το ξέρουν πως ξέχασα τον πόλεμο μας...
    Γριά γάτα
    Ένα ποίημα της P. Highsmith για γάτες. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MA ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΓΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΑΤΑ ... XE XE XE
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ ΜΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη χάρη έχει ο σκύλος, έτσι Κορίνα? Δεν σε εγκαταλείπει ποτέ, μένει πάντα πιστός. Θα το καταλάβει και το Κουτρουλό σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ξερω αλλα την γατα την εχω συνδυασει με ελευθερια,χαδι,ανεξαρτησια και ....γυναικα!!!!
    τις λατρευω....μεγαλωσα με δαυτες..ακομα θυμαμαι την Χρυσανθη να κυνηγα την γατα που εμπαινε ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ κατω απο τα σκεπασματα μου για να καταληξει κουλουριασμενη γουργουριζοντας στα ποδια μου!!!ποιος ψυχιατρος....η καλυτερη ψυχοθεραπεια αυτα τα πρωινα με αυτην την αισθηση και αυτον τον ηχο στο κρεβατι σου!!!

    καλημερα και καλο ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου ξαδέλφη!
    Ε ρε τι βγάζει αυτό το σόι!
    Καλημέρα σε όλους-ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό Σ/Κ σε όλους, να περάσετε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Πέρα Χωριό!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δέν είναι η γάτα σκύλος,ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει...
    Ας κρατήσουμε τις αποστάσεις μεταξύ τους γιατί ετσι είναι το πρέπων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκέψεις κατοικίδιων
    Οι σκέψεις ενός σκύλου:
    Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι, που ζω μαζί τους, με ταΐζουν, μ αγαπάνε,
    μου έχουν ένα ζεστό σπίτι, με νοιάζονται και με φροντίζουν . . .
    Πρέπει νάναι θεοί!
    Οι σκέψεις της γάτας:
    Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι, που ζω μαζί τους, με ταΐζουν, μ αγαπάνε,
    μου έχουν ένα ζεστό σπίτι, με νοιάζονται και με φροντίζουν . . .
    Πρέπει νάμαι θεά!!



    Καλο μεσημερι σε ολους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΚΑΖΑ-ΒΑΪΣ
    ΣΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
    Μια νύχτα του Ιουνίου, η νιόπαντρη γυναίκα που δεν μπορούσε να βρει ησυχία, άκουσε να 'ρχεται από τη μεριά του πάρκου, που βρισκόταν κάτω από τ' ανοιχτό παράθυρο της κάμαράς της, το παραπονιάρικο νιαούρισμα ενός γάτου.
    Αφού, λοιπόν, δεν μπορούσε να κοιμηθεί, άρχισε να μιμείται τους προκλητικά τρυφερούς ήχους κι αισθάνηκε μιαν παράξενη ικανοποίηση. Ο ερωτικός της πόνος απαντήθηκε αμέσως με ιδιαίτερο πάθος. Στην αυξανόμενη ένταση της μουσικής τους συνομιλίας, η φωνή της γινόταν όλο και πιο απαιτητική, όλο και πιο γατίσια. Η αμοιβαία κατάνυξή τους ενθουσίαζε και τους δύο.
    Ο διάλογος αυτός έφτασε σε παραδοχές, των οποίων η οικειότητα τη συνεπήρε βαθιά. Ο ερωτοχτυπημένος γάτος του σκοτεινού πάρκου και η νεαρή γυναίκα μοιράστηκαν πράγματα που ποτέ δεν θα μπορούσαν να ΄χουν εκφραστεί με τέτοια διαβολική ευθύτητα στη γλώσσα των ανθρώπων και, αν ποτέ γινόταν να αποτολμηθεί κάτι τέτοιο, η ντροπή θα 'χε πνίξει κάθε συλλαβή, πριν αυτή φτάσει στους τοίχους -πούχουν πάντα αυτιά.
    Ξαφνικά η νέα γυναίκα άκουσε ένα διαπεραστικό ουρλιαχτό -φαίνεται πως ο ερεθισμένος γάτος ήρθε αντιμέτωπος με κάποια ζηλιάρα, κτητική γάτα κι αμέσως μετά έγινε απόλυτη ησυχία. Κλαψούρισε άλλη μια φορά ερωτηματικά, στο γλυκό μισοσκόταδο του Ιουνίου, ύστερα παραιτήθηκε αναστενάζοντας και κοιμήθηκε με τα μάτια ανοιχτά.
    Όταν μετά τα μεσάνυχτα, ο άντρας της επέστρεψε κι έγειρε απαλά δίπλα της, εκείνη πετάχτηκε πάνω, σαν από εφιάλτη.
    "Πριν από λίγο έγινε κάτι τρελό" του ψιθύρισε και σφίχτηκε πάνω του, νιώθοντας την κούρασή του. "Πριν από λίγο μιλούσα τη γλώσσα των γάτων, δεν φαντάζεσαι με ποιον. Έξω ήταν ενας γάτος, που ήθελε κάτι - δεν διανοείσαι τι λένε με ήχους οι γάτες, η μια στην άλλη, πριν να..."
    Ο άνδρας ανασηκώθηκε. Η κούρασή του εξανεμίστηκε.
    "Τι θες να πεις;" τη διέκοψε απότομα. "Η γελοία γάτα που μου απαντούε τόσο αδιάντροπα...δηλ. ήσουν...εσύ;"
    "Εγώ;" μαρμάρωσε εκείνη από αμηχανία και διεστραμμένη ζήλια.. "Τότε, λοιπόν, ο γάτος ήσουν...Αυτός που ούρλιαζε αποκρουστικά...ήσουν εσύ;"
    "Μιμήθηκα έναν γάτο σε οίστρο για την πλάκα μου" της είπε απωθώντας την. "Υστερα πήγα στην κουζίνα και ήπια ένα μπουκάλι μπύρα με τη σκέψη της γάτας που μου είχε απαντήσει...Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι εσύ..."
    "Φρίκη" κλαψούρισε η νέα γυναίκα, με το πρόσωπό της κρυμμένο μες στο μαξιλάρι της. "Μα πώς έκανες!..Ασυγκράτητος, απέναντι σε μια εντελώς ξένη γάτα...πρόστυχος που είσαι!" "Μισή ώρα μου απαντούσες σαν...σαν νυμφομανής" της αντέτεινε υποτιμητικά. "Μετά σκεφτόμουν τις θηλυκές γάτες- και στη σύγκριση μαζί τους δε θα βγαινες ευνοημένη, νάσαι σίγουρη. Είπα στον εαυτό μου: "Έτσι είναι οι γάτες, ο θεός ας τις συγχωρήσει". Αλλά εσύ! Πώς είχες αφεθεί! ..Πώς απαντούσες!..Φτου, διάολε. Αυτή σου η πλευρά μου είχε διαφύγει..."
    Σιώπησαν. Και η περιέργεια νίκησε την οργή τους. Και ύστερα από εκείνη τη νύχτα, γνωρίστηκαν κι απ' αυτή την πλευρά.
    Γ.
    ΥΓ: ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ..ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο γάτος
    Ένας τύπος μισούσε θανάσιμα τον γάτο της γυναίκας του και αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 20
    οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει στο πάρκο.
    -Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο.
    Την επόμενη ημέρα αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 40
    οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει.
    -Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο.
    Συνέχισε αφήνοντας τον γάτο όλο και πιο μακριά, αλλά ο παλοιγατος πάντοτε επέστρεφε στο σπίτι.
    -Τελικά, αποφάσισε να τον οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα μακριά,
    να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να στρίψει αριστερά,
    να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να περάσει την γέφυρα,
    να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα,
    μέχρις όπου έφτασε σε ασφαλή απόσταση, κατά την γνώμη του,
    και εγκατέλειψε τον γάτο εκεί πέρα.
    Μερικές ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στο σπίτι του:

    -Τζένη, ο γάτος είναι εκεί;

    -Ναι, γιατί ρωτάς;

    Έξω φρενών ο τύπος απαντά:

    -Για φέρτον στο τηλέφωνο τον π@@@@η, χάθηκα και θέλω οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα θα υπάρχει κάτι για να ανακαλύψουμε{στον/στην σύντροφό μας},φτάνει να έχουμε την διάθεση να ψάξουμε να το βρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΛΗΘΙΝΟ!
    ΚΑΠΟΤΕ, ΕΙΧΑΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΓΑΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ- ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΟΡΕΙΝΟ, ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1000 Μ. ΚΑΙ 45 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πριν αγορασουμε το σπιτι που μενουμε στην Ν.Σμυρνη ηταν μεσα ενοικιαστρια μια γνωστη(συναδελφος)της Βουλιτσας μου(καζανακι)..το αγορασαμε λοιπον και οταν εγκατασταθηκαμε καθε μερα στο μπαλκονι ερχοταν γατουλα με σπασμενη ουρα και στηνοταν στο παραθυρο....περασαν μερες και καποια στιγμη της ανοιξα να δω τι θα κανει..μπηκε λοιπον και πηγε και στηθηκε μπροστα σε ενα ντουλαπι της κουζινας και αρχισε να νιαουριζει...καταλαβαμε οτι ηταν η γατα των πρωην και εκει της εβαζαν το φαϊ της...το περιεργο τωρα....
    ειπα στην Βουλα να ρωτησει την γνωστη της αν ειχαν γατα με σπασμενη ουρα και αν εβαζαν το φαϊ της στο συγκεκριμενο ντουλαπι...της απαντησε λοιπον οτι ναι ειχαν τετοια γατα και την ειχαν παρει μαζι τους στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ και απο εκει το εσκασε και την ειχαν χαμενη!!!!!
    η γατα εμεινε μαζι μας μεχρι που μια μερα το εσκασε απο το μπαλκονι και την πατησε αυτοκινητο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγω εχω 9 γατες.σιγουρα δεν ειναι ευκολο και φυσικα καμια σχεση με τον σκυλο!!!εδω εχω μαζεψει 2 και τις ταιζω!καλο σ/β σε ολους και καλα να περασουν αυριο οσοι πανε στον συλλογο.ας πιουν και ενα κρασακι για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΑΣΑΜΕ ΓΚΑΜΩΤΟ ... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ...!!!!
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΝ ... ΛΕΜΕ ΑΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ... ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΝΟΥΣ ΤΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΥΧΤΙΣΑ...ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 14 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΑΙ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ,ΑΝΉΣΥΧΑ!!!!
    ΧΑΧΑΧΑ
    ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΓΙΆΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΓΑΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ...

    ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ :

    Η Γαλή

    Είν’ η γαλή αντιπαθής εις τους κοινούς ανθρώπους.
    Μαγνητική και μυστική, τον επιπόλαιόν των
    κουράζει νουν· και τους χαρίεντάς της τρόπους
    δεν εκτιμούν. [ ]
    [ ]
    [ ]

    Aλλ’ είναι της γαλής ψυχή η υπερηφάνειά της.
    Το αίμα και τα νεύρα της είν’ η ελευθερία.
    Ποτέ δεν είναι ταπεινά τα βλέμματά της.
    Εν των παθών της δε τω πάντοτε κρυπτώ,
    εν τη καθαριότητι, εν τη ηρεμία
    και καλλονή των στάσεων, τη εγκρατεία

    ενδείξεων, πόση λεπτή αισθήσεων αγνότης
    ευρίσκεται. Ότ’ αι γαλαί ρεμβάζουν ή κοιμώνται
    τας περιβάλλει οραματισμού ψυχρότης.
    Ίσως τριγύρω των τότε περιπλανώνται

    φάσματα παλαιών καιρών. Ίσως η οπτασία
    εις Βούβαστιν τας οδηγεί· όπου τα ιερά των
    ήνθουν, και Pαμεσών τας έστεφε λατρεία,
    κ’ ην οιωνός εις ιερείς παν κίνημά των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Το αίμα και τα νεύρα της είν’ η ελευθερία."
    ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,ΧΙΧΙΧΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΝΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΑΝ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ,ΜΗ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΩ,ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ... ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΩΝΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ CSI ΣΤΟ ΣΚΑΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΨΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΟΓΚΟ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΚ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΜΟΥ ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ,ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή