Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Άνδρου: Συνάντηση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για το Ξενία Άνδρου

Δήμος Άνδρου Συνάντηση σήμερα  18/09/2024, του Δημάρχου  Άνδρου για το ΞΕΝΙΑ  Άνδρου.

Ο Δήμος Άνδρου έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών προκειμένου να δοθούν λύσεις σε σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα του νησιού μας.

Για το σκοπό αυτό και ύστερα από την πρώτη επίσκεψη στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο Δήμαρχος Άνδρου είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΤΑΔ με υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, πραγματοποιήθηκε σήμερα  συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Άνδρου, κ. Θεοδόση Σουσούδη με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νάγια Κόλλια.

 Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Ξενία στο νησί μας, το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ. 

Το «Ξενία», ένα ακίνητο σε προνομιακή θέση, με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης, το οποίο ωστόσο είναι άκρως επικίνδυνο καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά στατικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως και ζητήματα συντήρησης.

Ως δημοτική αρχή δρομολογούμε άμεσα την υλοποίηση της έκθεσης επικινδυνότητας και παράλληλα εντείνουμε τις επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατό η καλύτερη λύση για το νησί μας, σχετικά με το ΞΕΝΙΑ.

Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι όσοι θέλουν το καλό της Άνδρου και συμφωνούν με το κλείσιμο εκκρεμοτήτων που έχουν την αφετηρία τους πολλές δεκαετίες πίσω.

ΠΗΓΗ: www.facebook.com/dimos.androu

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
    Μπράβο και συγχαρητήρια στο δήμαρχο επιτέλους κάποιος παίρνει θέση απέναντι σε αυτά τα ερείπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή