Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Έβαλαν δυναμίτη στον Τούρλο - με ζημιές ο βράχος

Είναι από αυτά που διαβάζουμε πολλές φορές γιατί δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε. Πως να πιστέψουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν "φουρνέλο" στον Τούρλο. Έσπασαν τζάμια στο Νειμποριό, οι κάτοικοι τρόμαξαν πολύ και φυσικά ο Τούρλος έπαθε ζημιά. Απίστευτο και θλιβερό.
Την είδηση έγραψε πρώτος ο δικηγόρος Γιάννης Ξανθός. 







Διαβάστε τι έγραψαν:
ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, ο Γιάννης Ξανθός και ο Γιώργος Τρανάκος.

{Ευχαριστώ τους φίλους και τις φίλες, που χωρίς να το ζητήσω γνωρίζοντας το μεράκι μου τρέχουν για φωτογραφίες, ακριβώς όπως κάνουν οι φίλοι, 💓 αισθάνομαι μεγάλη τιμή}
Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης: Η ανοχή έχει όρια...

Το έθιμο του Πάσχα με τα εκρηκτικά και τα πυροτεχνήματα, πρέπει να πραγματοποιείται σε συνάρτηση με αρχές και άγραφους κανόνες ηθικής και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και ακόμα περισσότερο στο νησί μας.

Δυστυχώς κάποιοι ξεπέρασαν κάθε όριο σεβασμού και αρχών και κατέστρεψαν μέρος του εμβληματικού βράχου (Τούρλος), του  Νειμποριού με εκρηκτικά, όπως επίσης το  φωτισμό (χελώνες) σε κομάτι της πεζογέφυρας, που μόλις είχε επισκευάσει ο Δήμος.

Τέτοιες πράξεις δεν μας τιμούν σαν κοινωνία, προκαλούν ανεπανόρθωτη φθορά και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφύγει σε νομικές διαδικασίες.

https://www.facebook.com/sousoudis

꧁༒༒꧂

Γιάννης Ξανθός

"Tourlos delenda est" (O Τούρλος να  καταστραφεί).Ο Τούρλος, ο βράχος, το τοπόσημο του Νειμποριού, τα ξημερώματα του Πάσχα, κατά τις 05. 30 άγνωστοι άν-ανδροι Ανδρείοι (😉  ανατίναξαν με δυναμίτη (!) μάλλον, μέρος του βράχου του Τούρλου και τον μετέτρεψαν σε νταμάρι και θρύψαλλα.Στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης μαγκιάς, για χάζι, για την φιγούρα στην παρέα και μέρος επίσης ενός κακώς εννοούμενου και τηρούμενου εθίμου.Από την ισχυρότατη έκρηξη  έσπασαν τα τζάμια παρακειμένου αναψυκτηρίου σε απόσταση εκατό μέτρων.Έκτοτε, παρόλο που πέρασαν τέσσερις ολόκληρες ημέρες ,  και πέρασαν εκατοντάδες από την παραλία, την πεζογέφυρα και τον αμαξιτό δρόμο, δεν είδα κανενός να ιδρώσει το αυτί, να το δημοσιοποιήσει, να το καταγγείλει.Μόνο σέλφις και φωτογραφίες από 

λουκούλεια γεύματα και γλέντια, από εκκλησίες, από παρέες ευωχούμενες  και  "πόσο ωραία είναι η Άνδρος μας".Δεν μας αξίζει αυτός ο τόπος.Δεν τον αγαπάμε, δεν τον προστατεύουμε, δεν τον σεβόμαστε.Αντε και του χρόνου να ανατινάξουμε τον υπόλοιπο Τούρλο, το Κάστρο απέναντι.Ετσι , για την πλάκα μας μωρέ.

https://www.facebook.com/ioannis.xanthos.7

꧁༒༒꧂

Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΚΝΟΜΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 Έκνομες, παράνομες και επικίνδυνες πρακτικές ( με πρόσχημα τα έθιμα),  δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές από την Νησιωτική κοινωνία μας και καταδικάζονται με τον πιο απερίφραστο λόγο από την Δημοτική Αρχή Άνδρου. 

Η ανωτέρω ανακοίνωση αφορά την βάνδαλη και άκρως επικίνδυνη ενέργεια τοποθέτησης από αγνώστους εκρηκτικής ύλης στην τοποθεσία " τούρλος " παραλίας Νημπορειού

Χώρας ξημέρωμα Κυριακής Πάσχα με αποτέλεσμα την έκρηξη, καταστροφή μέρους του βράχου και πρόκληση υλικών ζημιών σε παρακείμενα καταστήματα και οχήματα.

Παράλληλα κατά την σημερινή μας αυτοψία στην περιοχή διαπιστώσαμε και τον βανδαλισμό αποξήλωση μέρους των φωτιστικών σωμάτων στην πεζογέφυρα του Νημπορειού. 

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι προσφεύγει ποινικά κατά οιαδήποτε προέβη στις ανωτέρω έκνομες ενέργειες και ζητά τυχόν πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν για την ανεύρεση των υπαιτίων. 

Για την Δημοτική Αρχή Άνδρου
Γιώργος Τρανάκος
Δ.Σ. Γραφ. Πολιτικής Προστασίας

2 σχόλια:

  1. Τα έξυπνα μεγάλα παιδάκια του νησιού μας το έκαναν
    Και τι γέλιο Θα έκαναν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα βρε Θόδωρε, τι βάρβαρα πράγματα είναι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή