Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμαρχος Άνδρου για τη φωτιά στη ΒΑ Άνδρο

Σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ "Άχλα" και "Θεοτόκου", καίγοντας εκατοντάδες στρέμματα  χαμηλής βλάστησης. 

Ζημιές ακόμα δεν έχουν αποτυπωθεί, όμως θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι επιχείρησαν προκειμένου να περιορίσουμε την φωτιά και τις καταστροφικές συνέπειές της.

Η μεγάλη ανησυχία όλων μας που είμασταν εκεί, ήταν η επέκτασή της προς το χωριό Στενιές, όπου ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν τραγικό για το νησί μας.

Αν και ακόμα δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, είμαστε αισιόδοξοι ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε. Βέβαια λόγω της καταστροφής στύλων του ηλεκτροφωτισμού η περιοχή Άχλα, καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου δεν θα έχουν ρεύμα.

Ευχαριστίες πολλές στην Πυροσβεστική Άνδρου, στον ΣΕΔΑ, στο ΕΚΑΒ Άνδρου, στην Αστυνομία, στην Π.Π. του Δήμου μας, στους πολίτες και στους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Επίσης στους γείτονές μας, την Πυροσβεστική Σύρου και Τήνου όπου συνδράμουν με πυροσβεστικά οχήματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στον συντονιστή Πολιτ. Προστασίας στην Αθήνα, στον Περιφερειάρχη Διοικητή Πυροσβεστικής στη Σύρο, στο Γραφείο του Υπουργού και σε πολλούς ακόμα φορείς για την συνεχή επικοινωνία μας, το μεγάλο ενδιαφέρον τους και την άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα.
Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης

ΠΗΓΗ: facebook.com/sousoudis

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Άννα καλημέρα λιβάδια
    Πράγματι Έκανε αρκετή ζημιά τα ευχαριστήρια τα έστειλες σε όλους δε χρειάζεται να τα γράφω εγώ ένα ευχάριστο απόγευμα σε όλους μια καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή