Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Θεοδόσης Σουσούδης: Μεγάλη διάκριση για τον ΣΕΔΑ

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια πληροφορηθήκαμε ότι ο Εθελοντικός Σύλλογος Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ), εντάχθηκε στον 1ο Πίνακα του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (ΜΕΟΠΠ) της χώρας μας.

Ο «δικός μας» ΣΕΔΑ είναι ανάμεσα στις δύο οργανώσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εντάχθηκαν στο εν λόγω Μητρώο.

Αναφέρω "δικός μας”, με την έννοια της ενότητας, αλλά και της μαζικότητας, όπου συμμετέχουν στον Σύλλογο εθελοντές Ανδριώτισσες και Ανδριώτες, από όλα τα μέρη της Άνδρου.

Από το 2007, όπου δημιουργήθηκε ο ΣΕΔΑ ως συνέχεια της ομάδας δασοπυρόσβεσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου, μέχρι και σήμερα προσφέρει διαχρονικά τα μέγιστα σε εθελοντικό επίπεδο, στο νησί μας. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι αυτοί οι άνθρωποι συμμετέχουν με την ψυχή τους, χωρίς να πληρώνονται ή να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα.

Τα μέλη του ΣΕΔΑ προστρέχουν αψηφώντας τους κινδύνους, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και βοηθούν με κάθε τρόπο. 

Συνδράμουν σε κάθε περιστατικό πυρκαγιάς βοηθώντας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού. Ακόμα συμμετέχουν σε έκτακτα περιστατικά ανάγκης, όπως μεταφορές, πλήρωση δεξαμενών νερού σε περιόδους λειψυδρίας, σε  κλαδονομές στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Συνδράμουν σε εκχιονισμούς, σε απαντλήσεις υδάτων κατά τη χειμερινή περίοδο, σε περιστατικά εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και σε περιστατικά οδικής βοήθειας εγκλωβισμένων οχημάτων. Συμμετέχουν σε ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας, αντιμετώπισης ρυπάνσεων της θάλασσας και εκπαίδευσης μαθητών σχολείων με αντικείμενο την πυρόσβεση.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους τους Ανδριώτες και Ανδριώτισσες όπου οι εθελοντές μας χαίρουν της εκτίμησης όλων.

Οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, στηρίζουν διαχρονικά το έργο του ΣΕΔΑ και τον ενισχύουν μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, με ό,τι μέσα και υλικά είναι απαραίτητα.

Στη δημοτική μας θητεία 2014-2019, ενισχύσαμε το ΣΕΔΑ στο έργο του: 

1. Με την αγορά δύο βαρέως τύπου εκχιονιστικών μαχαιριών, με τα οποία οι εθελοντές οργώνουν κυριολεκτικά το νησί σε περιόδους χιονιά.

2. Με την προσφορά ενός οχήματος του δήμου, εγκαταλελειμμένου από το 2008, το οποίο με την πλήρη επισκευή και μετασκευή του από φίλους προς τον ΣΕΔΑ ιδιώτες, μετετράπη σε ένα σύγχρονο υδροφόρο όχημα. Όχημα με το οποίο οι εθελοντές μας βοηθούν τα μέγιστα σε περιόδους λειψυδρίας.

3. Με το ποσό των 15.000 ευρώ κάθε χρόνο, επί πέντε χρόνια για ενίσχυση και αγορά ειδών εξάρτησης και χρήσιμων για την λειτουργία του ΣΕΔΑ.

Ως Ανδριώτης, ως πρώην Δήμαρχος Άνδρου και νυν υποψήφιος Δήμαρχος, συγχαίρω την εθελοντική προσφορά του ΣΕΔΑ και την επιτυχία τους ως επίσημο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας. 

Εύχομαι Υγεία, Δύναμη και Καλή Συνέχεια στο έργο τους, ώστε να συνεχίζουν να βοηθούν και να προσφέρουν απρόσκοπτα στο νησί μας και να μας γεμίζουν με αισιοδοξία και με το αίσθημα της ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου