Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2022

8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
31 Ιουλίου-24 Αυγούστου 2022
Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου

Κάθε χρόνο το περιμένουμε με μεγάλη λαχτάρα. Το Φεστιβάλ Άνδρου δεν είναι ακριβώς μόνο οι παραστάσεις, είναι όλη αυτή η ατμόσφαιρα του Αυγούστου γύρω από το Ανοιχτό Θέατρο, είναι τα ραντεβού, οι συναντήσεις στις εισόδους του Θεάτρου, οι συνεννοήσεις για τα εισιτήρια, οι συζητήσεις μετά την παράσταση στο ταρατσάκι του Ανοιχτού Θεάτρου με πολλά νερά και ακόμη πιο πολλά AnDrop! Φέτος μια ακόμη χαρά... θα παρακολουθήσουμε ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου στην Άνδρο!

Το πρόγραμμα έχει τέσσερα "γερά" θεατρικά, το Φεστιβάλ έχει καθιερώσει τις καλές θεατρικές παραστάσεις, έτσι φέτος θα δούμε: «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, το «This is not Romeo & Juliet» σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα, «Χαλεπάς» σε σκηνοθεσία Αργυρώ Χιώτη, «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Έχω δει το «This is not Romeo & Juliet» και είμαι περίεργη να δω την απόδοση του σε ανοικτό θέατρο.

Στο Φεστιβάλ φέτος θα απολαύσουμε τον Γιάννη Κότσιρα που σκίζει με τα τραγούδια του στο "Σασμό", την εμβληματική Τάνια Τσανακλίδου και τα υπέροχα μπουζούκια της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης με την Μάρθα Φριντζήλα. Κλασικά στο Φεστιβάλ Ανδριώτικα σχήματα, ένα παιδικό... Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα... και ραντεβού στο ταρατσάκι!
Ας είναι καλοτάξιδο το 8° Φεστιβάλ Άνδρου. 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Για 8η χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας, από 31 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2022, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη.

Μετά τα δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας και τους περιορισμούς που αυτή επέβαλε, το Φεστιβάλ Άνδρου επανέρχεται δυναμικά, με μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

Το μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Άρης Μπινιάρης, ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο Ιωάννης Παπαζήσης, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Σίσσυ Τουμάση, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αργυρώ Χιώτη, ο Σίμος Κακάλας, ο Αιμιλίος Χειλάκης, ο Μανώλης Δούνιας, η Αθηνά Μαξίμου, η Μυρτώ Αλικάκη, η Γιώτα Νέγκα, ο Αναστάσης Ροϊλός, η Μάρθα Φριντζήλα, η Αυστραλή σκηνοθέτις Wendy Beckett, η ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» κ.α.

Η διοργάνωση γίνεται κι εφέτος από την Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και του Δήμου Άνδρου.

Από το 2015 έως και το 2021 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν παρουσιαστεί πάνω από 80 εκδηλώσεις των σημαντικότερων καλλιτεχνών, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 61.000 θεατές, καθιστώντας την Άνδρο σημαντικό πολιτιστικό προορισμό.

Σας περιμένουμε και αυτό το καλοκαίρι να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία του Φεστιβάλ Άνδρου: Yψηλού επιπέδου ψυχαγωγία σε ένα από τα καλύτερα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας, μέσα στη φύση και κάτω από τα αστέρια.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα:
festivalandros.gr/8-diethnes-festival-androy-2022

1 σχόλιο:

  1. Ένα ωραίο καλημέρα στο κάτω χωριό λιβάδια από την Βροχερή Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή