Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

LIFE Andros Park: Φωτογραφίζοντας το θαλάσσιο περιβάλλον της Άνδρου


Στα πλαίσια του  προγράμματος  LIFE Andros Park www.life-androspark.gr με σκοπό τη διατήρηση των ειδών και οικοτόπων προτεραιότητας της προστατευόμενης περιοχής της Άνδρου, οργανώνεται δράση για την διερεύνηση μέσω της φωτογραφίας της σχέσης των κατοίκων με το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού.

Για το σκοπό αυτό, ζητάμε από μια μικρή ομάδα ατόμων, περί τα 10 άτομα, να τραβήξουν φωτογραφίες είτε με το κινητό τους είτε με φωτογραφική μηχανή πάνω στο θέμα που θα τους δοθεί και που θα αφορά την σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, τα στάδια της δράσης είναι τα ακόλουθα:

1. Ενημέρωση συμμετεχόντων, διαδικτυακά για το σκοπό, όρους συμμετοχής (π.χ., διατήρηση ανωνυμίας), οδηγίες ορθών πρακτικών για τη φωτογράφιση και (01-03/06, η ημερομηνία είναι ευέλικτη ανάλογα με την διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει ομαδικά είτε ατομικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

2. Θα δοθεί προθεσμία δυο εβδομάδων για τη φωτογράφιση (ενδεικτικά μέχρι τις 20/06)

3. Αποστολή υλικού ηλεκτρονικά από τους συμμετέχοντες στην ομάδα συντονισμού για εκτύπωση 

4. Ομαδική συνάντηση στο νησί τέλη Ιουνίου (28 ή 29/06) και συζήτηση με επίκεντρο τις φωτογραφίες

Κατόπιν  συμφωνίας με τους συμμετέχοντες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει μια έκθεση από το υλικό που θα συγκεντρωθεί στο Κτήμα Αγαδάκη. Το κόστος θα καλυφθεί από το πρόγραμμα.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι τις 31/05/2022 για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε για το σκοπό αυτό!

Επικοινωνία: Μαύρα Στήθου, stithoumavra@yahoo.com, τηλ 6937581183

Ειρήνη Θεοδωρακοπούλου, theodorakopoulou@agreri.gr, τηλ 6974807527

1 σχόλιο: