Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Άνδρος - Νέοι Ορίζοντες: Οι Παλινωδίες στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου


Ηχηρό μάθημα η ακυρωτική η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, σχετικά με την προγραμματική σύμβαση,  του Δήμου Άνδρου και  του  Λ.Τ., για μετακίνηση υπαλλήλου του Δήμου Άνδρου σε τμήμα με αρμοδιότητα σε θέματα Λ.Τ.

 Ενώ το συμβούλιο του Λ.Τ. Τήνου Άνδρου,  είχε εγκρίνει ομόφωνα αυτή τη προγραμματική σύμβαση, για να βοηθήσει την Άνδρο, το Υπουργείο Ναυτιλίας ακύρωσε την απόφαση, στέλνοντας πιθανότατα ένα μήνυμα στις τελευταίες μεθοδεύσεις της Ενωμένης Μειοψηφίας Λοτσάρη, Γιαννίση, Μπάλλα.      

Είναι βέβαιο, πως όταν κυριαρχεί ο εγωισμός η έπαρση και το θράσος και μάλιστα στη διοίκηση ενός μεγάλου και σημαντικού οργανισμού, όπως είναι το Λ.Τ., το μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί, είναι εκείνο της αποτυχίας στον στόχο.

Οι μεθοδεύσεις και οι παλινωδίες, ίσως ακόμα και τα καραγκιοζιλίκια, έχουν ως εξής:

1. Κατασκευή ράμπας ελικοπτέρων, στο χώρο του λιμανιού του Γαυρίου. Μια ράμπα που την ονόμασαν «ελικοδρόμιο Γαυρίου», αποτέλεσε ίσως την πρώτη αφορμή για ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων», του κ. Λοτσάρη και στενών συνεργατών προς κάθε κατεύθυνση. Παρά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις προιστάμενες αρχές, επιμένουν πως πρόκειται για μεγάλο έργο, κάτι σαν “playmobil”.

2. Τοποθέτηση μεταχειρισμένης τουαλέτας, στο κέντρο σχεδόν του λιμανιού του Γαυρίου σε περίοπτη θέση, προφανώς σαν κίνηση «τουριστικής προβολής». 

Η τουαλέτα χωρίς προδιαγραφές, αφού την πήραν από το λιμάνι της Χώρας όπου εξυπηρετούσε τους ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, την μετέφεραν σε μια νύχτα στο λιμάνι Γαυρίου για εξυπηρέτηση του κοινού. Μια και μόνο τουαλέτα για τόσους ταξιδιώτες, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς αποχέτευση, χωρίς πρόβλεψη για ΑΜΕΑ και σε λάθος θέση, μάλλον επρόκειτο για ανέκδοτο από άσχετους.

3. Προσπάθεια εκδίωξης του συμβασιούχου ηλεκτρολόγου του ΛΤ, με πλαστές υπογραφές, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι μεγαλοσχήμονες και νταήδες το αποφάσισαν. 

4. Προσπάθεια κατασυκοφάντησης των συμβούλων κ. Τρανάκου και κ. Αδάμη, ότι δεν προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου Άνδρου. 

Στην πραγματικότητα αν δεν υπήρχαν οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι,  το Λιμενικό Ταμείο,  θα είχε τιναχθεί στον «αέρα».  

5. Προσπάθεια συκοφάντησης ακόμα και του Λιμενάρχη Άνδρου, ο οποίος ευτυχώς στάθηκε στο ύψος της θέσης ευθύνης του και προσπέρασε με αξιέπαινο τρόπο όλους τους χαρακτηρισμούς εις βάρος του και έβαλε σε τάξη την κατάσταση, δρώντας υπηρεσιακά και θεσμικά.

6. Το ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ όλων των παλινωδιών,  που αποτελεί την πεμπτουσία της ανοησίας, είναι η εφεύρεση των παραιτήσεων των συμβούλων του ΛΤ, που πρόσκεινται στον κ. Λοτσάρη και ακολουθούν πιστά και κατά γράμμα τις εντολές του συστήματος δημάρχου και  στενών συνεργατών.

Πως είναι δυνατόν ένας υποτίθεται παλαιός αυτοδιοικητικός, ο κ. Τηνιακός και ο υπεύθυνος τουρισμού κ. Μουστάκας, επιχειρηματίας, αντιδήμαρχοι και οι δύο, να αποδέχονται την προσβολή και την αναξιοπρέπεια, που φέρνει μια τέτοια μεθόδευση, με τις επαναλαμβανόμενες παραιτήσεις και τις επανατοποθετήσεις των ιδίων, με μοναδικό σκοπό την καταστροφή ενός δημόσιου οργανισμού?

Δυστυχώς έχασαν κάθε αξιοπιστία, μη σεβόμενοι τον εαυτό τους κατά πρώτον.

7. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ο κόλαφος του νομικού συμβούλου του Λ.Τ. Τήνου Άνδρου, ο οποίος ξεγυμνώνει τη διοίκηση Λοτσάρη και ξεμπροστιάζει τις μεθοδεύσεις τους. 

Καταπέλτης η γνωμοδότησή του, που διασύρει  τους υπέρμαχους αυτών των  μεθοδεύσεων.

8. Τέλος αξίζει κανείς να παρακολουθήσει το ξεκατίνιασμα και τα εξώδικα μεταξύ του δημάρχου Άνδρου, ο οποίος τα προκάλεσε και του προέδρου του ΛΤ. Δεν θα κρίνουμε τον πρόεδρο του ΛΤ, τον οποίο θα τον κρίνει ο λαός της Τήνου, όμως ο κ. Λοτσάρης θεωρούμε ότι «έπιασε πάτο», δείχνοντας πλήρη ανικανότητα να διαχειριστεί τη θέση του δημάρχου και εκθέτοντας την Άνδρο που εκπροσωπεί,  τόσο στο νησί της Τήνου όσο και στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με λίγα λόγια ο κ. Λοτσάρης κατάφερε και πέταξε στα σκουπίδια την ανεξαρτητοποίηση του Λ.Τ., που του δόθηκε έτοιμη «στο πιάτο». Τώρα δε, με τους λάθος χειρισμούς, καταστρέφει την ενότητα στο Λ.Τ. με την κακοδιοίκηση, τον «ψευτοτσαμπουκά»  και τον άκρατο-ανόητο καταστροφικό εγωισμό του, «κουνώντας το δάκτυλο» σε συμβούλους του δήμου Άνδρου, στον Δήμαρχο Τήνου και στον πρόεδρο του Λ.Τ.

Προς τούτο λοιπόν:

α)   Ας αφήσει ο κ. Λοτσάρης, το γαϊτανάκι των αντεγκλήσεων με τον πρόεδρο του ΛΤ. Είναι άσκοπες και αστείες οι επιθέσεις του και οι ύβρεις στο fb, είναι εξευτελιστικό για ένα δήμαρχο, τέτοια συμπεριφορά.

β)   Ας προσκαλέσει ο δήμαρχος Άνδρου,  ΟΛΟ το συμβούλιο του ΛΤ, να καλέσει και εμάς για να παρευρεθούμε ΟΛΟΙ σε μια εποικοδομητική συνομιλία.

γ)   Ας  αφήσει τις μεθοδεύσεις, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα στο συνάδελφό του, Δήμαρχο Τήνου.

δ)   Ας αφήσει πίσω τον εγωισμό, τις μικροπρέπειες  και τους τακτικισμούς και τότε, είναι βέβαιο πως η λύση θα βρεθεί.

Η  διαχείριση των θέσεων ευθύνης απαιτεί  ήθος, συνεργατικότητα, κατανόηση, σοβαρή διεκδίκηση και υπεύθυνο διάλογο.

Ο Δήμος Άνδρου απαιτεί σεβασμό και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου