Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Εμπλοκή ανάμεσα στα μέλη της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου

Ρηγμάτωση στη Διοίκηση του ΔΛΤΤ-Α
Οι εκπρόσωποι της Άνδρου κατηγορούν για μονομερή διαχείριση υπέρ της Τήνου τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου. 

Σε «τεντωμένο σκοινί» φαίνεται να κινούνται οι σχέσεις μεταξύ των μελών της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, μετά και την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, όπου υπήρξε γενικευμένη αντίδραση των εκπροσώπων της Άνδρου, προς το πρόσωπο του Προέδρου του ΔΛΤΤ-Α, κ. Γιώργου Σανταμούρη.

koinignomi.gr/news/politiki

Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες
"Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" του Γιώργου Τρανάκου
Μόλις πριν λίγες ημέρες, η παρούσα Δημοτική Αρχή Άνδρου, μετά από δύο χρόνια,  δια του άμισθου συμβούλου της  Μαντζώρου Γιώργου, ανακοινώνει μέσω διαδικτύου, την αποτυχία της στα θέματα του Λιμενικού Ταμείου.

facebook.com/posts

Μια αποτυχία που αναγκάστηκε να ανακοινώσει, λόγω αδυναμίας συνεργασίας του με την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, την οποία αδυναμία προσάπτει οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον ίδιο, τους συμβούλους της συμπολίτευσης μέλη του Λ.Τ., και των κατά καιρούς επιλογών τους.

Προεκλογικά και τα πρώτα αυτά δύο χρόνια η διοίκηση Λοτσάρη και ο κ. Ματζώρος κατηγορούσαν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Άνδρου, για απραξία σε θέματα Λιμενικού

Ταμείου.

Σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος και οι συν αυτώ, αλλάζουν ρότα κατά το δοκούν.

Δυστυχώς για τον τόπο μας,  δεν αντιλήφθηκαν ποτέ ότι οι  προηγούμενοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της Άνδρου που διαχειρίστηκαν τα του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου είχαν βιώσει την αναποτελεσματικότητα του ενοποιημένου Ταμείου για πολλούς λόγους.

Η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, 

—η εμπλοκή αρμοδιοτήτων Υπουργείων,  

—η έλλειψη υπαλλήλων γραφειακής υποστήριξης, 

—η έλλειψη υπαλλήλων τεχνικών ειδικοτήτων, 

—η απόσταση των νησιών, 

—οι διαφορετικές πραγματικές συνθήκες  λειτουργίας των λιμένων των δύο νησιών 

και οι διαφορετικές ίσως προοπτικές ανάπτυξης  ήταν και είναι οι σοβαροί λόγοι δυσλειτουργίας στην ανάπτυξη των λιμένων της Άνδρου.

Είναι πολύ απλοϊκά και αλαζονικά προεκλογικά, τα συμπερά-σματα του ειδικού Συμβούλου του Δήμου Άνδρου ότι, οι προ-ηγούμενοι δεν έκαναν έργα λιμενικά,  διότι δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν διεκδίκησαν αυτά που αναλογούσαν για την Άνδρο.

Οι προηγούμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου που συμμετείχαν ως μέλη στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου όπως ο κος Λάσκαρης, νυν Έπαρχος Άνδρου,  

—Δεν διεκδίκησε τίποτα? 

—Δεν ζήτησε το αποφρακτικό όχημα ποτέ? 

—Δεν ζήτησε φωτιστικά σώματα? Δεν ζήτησε ηλεκτρολόγο? 

—Δεν ζήτησε καθαριότητα? 

—Δεν ζήτησε να γίνουν έργα βελτίωσης στο λιμάνι Γαυρίου και προστασίας στο λιμάνι του Μπατσίου??

—ΚΑΝΕΝΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος της Άνδρου, δεν ενδιαφέρθηκε ???

Ξαφνικά παρουσιάστηκαν, οι μάγοι της καλής διοίκησης, οι του γνωρίζω τα πάντα, οι της προκοπής και του ενδιαφέροντος για τα λιμάνια της Άνδρου και με σημαία την δήθεν καλή συνεργασία με την διοίκηση της Τήνου που δεν είχαν οι προηγούμενοι, τι έκαναν??? 

Επί της ουσίας ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.

Απλά χρειάστηκαν  δύο χρόνια μόνο, ο ειδικός σύμβουλος κ.Μαντζώρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης,  για να  διαπιστώσουν ΓΙΑΤΙ  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Άνδρου αναγκάσθηκε να δρομολογήσει για πρώτη φορά την ανεξαρτητοποίηση του Λιμενικού ταμείου Άνδρου. 

Μια επίπονη χρονοβόρα διαδικασία, όπου το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου σε απόλυτη συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου έχοντας πάρει όλες τις δέουσες συναποφάσεις, και σε συχνή επικοινωνία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είχαν προχωρήσει στην αυτονομία του Λ.Τ. Άνδρου.

Μια διαδικασία η οποία είχε πάρει τον δρόμο της, είχε εγκριθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας και έλειπε μία μόνο υπογραφή από τις τέσσερις (04) που χρειαζόταν για να γίνει ΦΕΚ και να ξεκινήσει, η αυτονομία του Λ.Τ. Άνδρου.

Υπήρχε δε και σαφέστατη δέσμευση στο ΣΑΣ στην Σύρο το 2018 λρος τον Δήμαρχο Σουσούδη και στην συνέχεια  στην Άνδρο τον Απρίλιο του 2019, όπου ο Υπουργός Ναυτιλίας, είχε ανακοινώσει δημόσια, σε ομιλία του

την απόφαση του Υπουργείου για ανεξαρτητοποίηση του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

Τα ανωτέρω ήταν από τα πιο σημαντικά και επίπονα έργα, ύστερα από  αποφάσεις και ενέργειες  της Διοίκησης Σουσούδη,  τις οποίες  ο κ. Λοτσάρης αβίαστα και επιπόλαια,  ορμώμενος προεκλογικά αν και Έπαρχος Άνδρου, ποτέ δεν υποστήριξε αλλά αντίθετα λoιδωρούσε.

Φυσικά μόλις ανέλαβε την Δημαρχία, απαξίωσε αυτήν την Απόφαση και την άφησε στην τύχη της, χωρίς καν να την διεκδικήσει και μη τολμώντας να την συνεχίσει.

 Έτσι βαδίζουν  όσοι ξεκινούν  με προεκλογικές κορώνες , άκρατους εγωισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και ψευτοϋποσχέσεις, χωρίς να έχουν εξετάσει προηγουμένως την ουσία των πραγμάτων, των καταστάσεων και φυσικά των δεδομένων. 

Μετά από δύο χρόνια λοιπόν διαπιστώνουμε ότι,  

αντί να ανακοινώνουν  αποτελέσματα θετικά για τον τόπο μας, 

βγάζουν ανακοινώσεις και κατηγορούν όλους τους άλλους μέσω κοινωνικών δικτύων και άτυπων γραφείων τύπου του Δήμου,  προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανεπάρκειά τους.

Η Δημοτική παράταξη 

ΑΝΔΡΟΣ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, δεν βλέπει άλλη λύση στο χρόνιο αδιέξοδο της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου,  πέραν εκείνης

της οποίας είχε δρομολογήσει, ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ του Ταμείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν ακόμη και τώρα τον Δήμαρχο ΄Άνδρου που άλλαξε ρότα συμπερασμάτων να κατευθυνθεί  με ή χωρίς Ειδικό Σύμβουλο, προς αυτήν την λύση που υπήρχε έτοιμη. 

Γιώργος Τρανάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

facebook.com/posts

2 σχόλια:

  1. Πείτε τα κύριε Τρανάκο, πείτε τα γιατί κι εμείς αυτά θυμόμαστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Όπως φαίνεται όλοι παίζουν το παιχνίδι τους αλλά εμείς τι φταίμε
    και δυστυχώς Οι δημότες Πάντοτε πληρώνουν την νύφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή