Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

'Ενταξη στο ΕΣΠΑ 14-20 του ΧΥΤ και της Μονάδας Κομποστοποίησης Στερεών Αποβλήτων της Άνδρου

Για να δούμε, μπας και κάποτε γίνει και αυτό το σημαντικό έργο. Με τις ευχές μας!


Από το Facebook του περιεφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

Υπέροχο ξεκίνημα εβδομάδας, με την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ 14-20 του ΧΥΤ και της Μονάδας Κομποστοποίησης Στερεών Αποβλήτων της Ανδρου.
Μετέφερα την είδηση, στον Δήμαρχο Ανδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τον Επαρχο Δημήτρη Λάσκαρη, που δούλεψαν πολύ τον τελευταίο χρόνο για αυτόν τον στόχο στο πλευρό του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, μαζί με την δέσμευση οτι θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου, απο τον δικαιούχο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου α.ε., το φθινόπωρο.
Πάρα πολλά χρόνια, μεγάλος αριθμός αιρετών της Ανδρου αγωνίστηκε για αυτό το έργο. Ο π. Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, ο τότε Επαρχος και σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης, ο αείμνηστος Δήμαρχος Γιάννης Γλυνός και ο τότε συνεργάτης του Νίκος Θεολόγου.
Η απόφαση ένταξης του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 11,87 εκ. € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανοίγει τον δρόμο για την δημοπράτηση του.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε στην χώρα μας οτι το περιβάλλον κινδυνεύει και απο την καθυστέρηση, λόγω πάλης, στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. Δεν υπήρξε κάπου απόφαση χωροθέτησης χωρίς δικαστικές διαμάχες, διχασμό και πολιτικό πόλεμο. Ομως, οι υποδομές που έχουμε ανάγκη δεν μπορούν να είναι ιπτάμενες ή να βρίσκονται όλες "αλλού". Καλή Εβδομάδα

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Μακάρι κάτι να γίνει με αυτό για την ώρα είναι μόνο λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πολιτικό κόστος το εισέπραξε δυσανάλογα ο Σουσούδης, παρότι η χωροθέτηση αποφασίστηκε με το έτσι θέλω επί Γλυνού. Τα ρέστα από τους Υδρουσσαίους να τα εισπράξει ο κύριος Λοτσάρης, ως συνεχιστής του αειμνήστου Γλυνού.....σε όλα....και στα αντιδημοφιλή...πήρε το δαχτυλίδι (όπως ισχυρίζεται) να το πληρώσει κιόλας. Να μας φιλήσει σταυρωτά και τους συνεργάτες του(Κ. Θωμά, Ν. Μουστάκα. Α. Μακρή,Μπιθικώτση) που έσχιζαν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα γινόταν ΧΥΤΥ στην Πλούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή