Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Δέντρο αβοκάντο


Τα Λειβάδια, είναι γνωστό πως έχουν τα πάντα... μέχρι αβοκάντο έχουμε και μάλιστα όχι ένα, έχουμε τόσα που σκεφτόμαστε να αρχίσουμε τις εξαγωγές! (μη το πιστέψτε, λέω και καμιά μεγάλη ζαβάδα πότε-πότε, γιατί όποιος παίρνει σοβαρά τον εαυτό του καταντά γελοίος)

🥑
Όπως με πληροφόρησε ο Λωνίδης Ζαϊρης (prostasia-zairis.gr) αβοκάντο δένδρα υπάρχουν αρκετά στην Άνδρο και κάποια βγάζουν πολλούς καρπούς, τα πειράζει πολύ ο αέρας που όταν είναι δυνατός ρίχνει στο έδαφος τους καρπούς. Οπότε αν έχουμε κάποιο σκεπό μέρος δεν είναι άσχημα να φυτεύσουμε αβοκάντο. (Τι να κάνω η κουτρούλα, στα Λειβάδια γεννήθηκα τα εσπεριδοειδή γνωρίζω!)

🥑

🥑
Ανέζα: έχω φάει Λειβαδιανό αβοκάντο, πάρε το κουκούτσι βάλτο σε ένα ποτήρι με νερό, μόλις βγει το κοτσάνι του και μεγαλώσει, αλλάζοντας νερό κάθε ημέρα τότε φύτεψε το σε μια γλάστρα στην αρχή, και μετά στην γη, και καλή επιτυχία.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Άννα καλημέρα όμορφα λιβάδια
    Μην το γελάς έχω δύο δεντράκια Στο σπίτι μου δεν ξέρω αλλάζουνε αλλά πέρσι είχανε μεγαλώσει λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Άννα, και εγώ έχω φάει Λειβαδιανο αβοκάντο, πάρε το κουκούτσι βαλτω σε ένα ποτήρι με νερό, μόλις βγει το κοτσάνι του και μεγαλώσει, αλλάζοντας νερό κάθε ημέρα τότε φύτεψε το σε μια γλάστρα στην αρχή, και μετά στην γη, και καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Θα το φυτεύσω στην κάτω αμασά νομίζω πως έχω ένα σκεπό μέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή