Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Μεσαριάς - Λειβαδίων


Μια πινακίδα στον Αγιο Σπυρίδωνα κοντά στη στροφή για σούπερ μάρκετ Μασούτη. Για να δούμε αν θα γίνει και ατή τη φορά... διότι αν δεν δούμε την μπουλντόζα να κατεβαίνει τον Λειβαδιανό δρόμο δεν πιστεύουμε τίποτα!

Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και αεροφόρος ανάπτυξη 2014-2020. Κατασκευή εγκατάστασης εξεργασίας και διάθεσης λυμάτων και αγωγών μεταφοράς Χώρας Άνδρου - Β' φάση (ολοκλήρωση). Ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Μεσαριάς και Λειβαδίων Δ.Ε. Άνδρου (προϋπολογισμός 548.000€)
👐🏼
Προφανώς ο Δήμαρχος μας το κρατούσε για έκπληξη... ας μην γκρινιάζω όμως, το αποτέλεσμα έχει σημασία και αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες. (Ευχαριστώ ξάδελφε Χαραλαμπε που εντόπισες την πινακίδα, ένα μήνα την ψάχνω)

Μια Ιστορία από παλιά
Τα περισσότερα σπίτια του μεσαίου χωριού Λειβαδίων, έχουν πολύ μικρούς βόθρους. Τα σπίτια είναι κτισμένα το ένα πάνω στο άλλο και πολλά δεν έχουν αμασές. Πριν πολλά χρόνια, επί δημαρχίας Βούλγαρη ή Σκόρδου φτιάχτηκε ένα πρόχειρο δίκτυο που καταλήγει στον ποταμό. Πάνω σε αυτό το δίκτυο συνδέθηκαν οι νεροχύτες των σπιτιών. Αυτό το πρόβλημα εντόπισε ο Αλκιβιάδης Τάττος και με δωρεά το φθινόπωρο του 2013 πέρασε δίκτυο αποχέτευσης (δείτε παλιότερες δημοσιεύσεις εδώ: androslivadia.blogspot.com) σε όλο το μεσαίο χωριό! Το δίκτυο αυτό "περιμένει" από τον Ιανουάριο του 2014 να ενωθεί με τον βιολογικό της Χώρας. Τα ακάθαρτα συνεχίζουν να πέφτουν στον ποταμό, φρεάτια μέσα στο χωριό πλημμυρίζουν, βρωμιά... και η ζωή συνεχίζεται. Δυο Δήμαρχοι έχουν "περάσει" και τώρα επιτέλους, μετά από αυτή την πινακίδα, ελπίζουμε ο Λοτσάρης να είναι ο τρίτος ο καλύτερος που θα το ενώσει. Για να δούμε! Είπαμε μόνο όταν δούμε την μπουλντόζα θα το πιστέψουμε, αυτή η πινακίδα στον Αγιο Σπυρίδωνα είναι απλά ενθαρρυντική. 

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Επιτέλους να το δούμε και να το μην το πιστέψουμε Να ολοκληρωθεί αυτό το έργο επιτελους Και στα δύο σημεία και να επεκταθεί και θα υπόλοιπο χωριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή