Η λυριά μεγαλώνει στην αμασά, βγήκε έξω από τον λάκκο και με φόρα άρχισε να περπατά.
Xwris lyraki den einai kalokairaki
Οι λυριές κάνουν λυράκια, τα άνθη τα λέμε λυρόπουλα ή πουλιά, τα μαγειρεύουμε με πολλούς τρόπους με κορυφαίο το τηγάνισμα με κουρκούτι. Τα λυράκια είναι πολύ ωραία βραστά με λάδι, μοιάζουν με κολοκύθια, είναι νόστιμα και ελαφρώς γλυκίζουν. Τα λυράκια όταν μεγαλώσουν γίνονται λύρες (κολοκύθες) που τις ξεραίνουμε στον ήλιο και τις τρώμε τηγανητές το χειμώνα. Το λυράκι είναι η πεμπτουσία της Ανδριώτικης κουζίνας. καλοκαίρι χωρίς λυράκι, πουλιά και λυροφουρτάλια... δεν είναι καλοκαίρι!
Καλημέρα στα όμορφα λυράκια Καλημέρα Άννα με τα ωραία σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατέφθασεν και ο Ρούλης μας εχθές
Καλημέρα λιβάδια ποιος θα κάνει
ΑπάντησηΔιαγραφήΛηρώ φουρτάλια να με καλέσετε
Δημητρης
Καλησπερα και σημερα ειχα πουλια τηγανιτα νοστιμοτατα η συνταγη μου αλευρι απ τυρι ξυσμενο αλατι πιπερι και νερο για να γινει η σουγλη βουταμε το λυροπουλο η κολοκυθοπουλο στη σουγλη και το τηγανιζουμε σε καυτο λαδι τραγανιστα τα ραντιζουμε με ντοπιο ξυδακι καλη επιτυχια
ΑπάντησηΔιαγραφή