Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς στηρίζει τα μονοπάτια του νησιού


Τον Οκτώβριο το αγαπημένο μας νησί, η Ανδρος, θα είναι το σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της πεζοπορίας όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Κι αυτό διότι από τις 6 εως τις 28 του μήνα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:


-Το 1ο Φεστιβάλ πεζοπορίας ANDROS ON FOOT, που φιλοδοξεί να είναι μια γιορτή εξερεύνησης της μοναδικής ομορφιάς της Ανδρου με τα πόδια. Απευθύνεται τόσο στους ανθρώπους του νησιού, όσο και στους επισκέπτες περιπατητές από την υπόλοιπη Ελλάδα και το Εξωτερικό. Θα περιλάβει απολαυστικές δράσεις κατά μήκος τού δικτύου πεζοπορικών διαδρομών με την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων κάθε περιοχής. Οι επισκέπτες θα έχουν σημαντικές διευκολύνσεις καί κίνητρα συμμετοχής.

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ώστε η δράση να αποτελέσει μιά ουσιαστική συνάντηση εργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, των υπηρεσιών και των ανθρώπων που ασχολούνται με τα μονοπάτια σ΄όλη την Ελλάδα.

Επαναπιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Ανδρου, με το Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe. Υπενθυμίζουμε ότι η Ανδρος ήταν το πρώτο νησί της Ευρώπης πού έλαβε αυτή την πιστοποίηση πριν από 3 χρόνια (2015), γεγονός που βοήθησε αποφασιστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης. Οι περιπατητές στα μονοπάτια πολλαπλασιάστηκαν και νέοι, εξειδικευμένοι, ταξιδιωτικοί οργανισμοί προσφέρουν πλέον ταξίδια για πεζοπορία στο νησί μας.

Εν όψει όλων αυτών ο Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς, μαζί με την Ενωση Ανδρίων, τον Φιλοπρόοδο όμιλο "Το Γαύριο" και την Αδελφότητα Ανδρίων "Το Κόρθιον", σε συνεργασία με το ANDROS ROUTES που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την πρωτοβουλία για την συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών της Ανδρου, αποφάσισαν να διοργανώσουν εκδήλωση παρουσίασης τόσο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον Οκτώβριο, όσο και της συνεισφοράς των μονοπατιών στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Επειδή πιστεύουμε πως τα μονοπάτια της Ανδρου αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό για τους κατοίκους του νησιού και την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη, τους φίλους και όλους τους Ανδριώτες, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19.00 στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus στην Αθήνα, όπου θα γίνει Ενημέρωση - Παρουσίαση του προγράμματος. Το εγχείρημα των μονοπατιών πιστεύουμε ότι, έχει να φέρει πολλές ακόμη θετικές εξελίξεις για το νησί μας. Θα είναι χαρά και τιμή μας να γίνετε κι εσείς κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Σας περιμένουμε...
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς
Βασιλική Λινού - Πρόεδρος

1 σχόλιο: