Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Παρουσίαση δράσεων Andros Routes και Foot Festival στην Αθήνα

Andros Rutes δηλαδή η Ολγα Καραγιάννη, η Ιωάννα Κριεζή Λε Μπολλόκ και ο Richard Gillespie.

Η Μαριάννα Φωτοπούλου παρουσίασε την εκδήλωση.
Γιάννης Καπάκης Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς Νίκος Γουλιερμής


Στη δεύτερη σειρά οι κυρίες: Βούλγαρη, Πολέμη, Γουλανδρή.

Ο κόσμος ήταν πολύς. (μην σα ξεγελούν οι άδειες θέσεις, η αίθουσα είναι πολύ μεγάλη)
Στο φιλόξενο St George Lycabettus Hotel το βράδυ της Τετάρτης 25 Απριλίου παρουσιάστηκαν για τα μέλη των συλλόγων με έδρα την Αθήνα οι δράσεις και οι στόχοι του Androw Routes. Τα μέλη των συλλόγων ανταποκρίθηκαν και γέμισαν μια πολύ μεγάλη αίθουσα. Αντίστοιχη σε πλήθος εκδήλωση στην Αθήνα δεν έχω δει. Συντονίστρια και παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Μαριάννα Φωτοπούλου, εκδότρια της εφημερίδας "Ανδριακή". Στην εκδήλωση μίλησε η Ολγα Καραγιάννη συντονίστρια δράσεων και ψυχή της ομάδας, η Ιωάννα Κριεζή Λε Μπολλόκ υπεύθυνη οικονομικών και ο Richard Gillespie συνεργάτης Αγγλίας και δημιουργός της εφαρμογής (app) που καταγράφει τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλο το μήκος των διαδρομών. Η περιγραφή του (app) με εντυπωσίασε. Η ομάδα Andros Rutes έχει κάνει "θαύματα" και αξίζουν όλοι τους πολλά μπράβο!
Το 1992 που η Ολγα Καραγιάννη ήρθε στην Άνδρο οι μεγάλες και μικρές στράτες, τα πετρόκτιστα μονοπάτια ήταν απαξιωμένα γεμάτα χόρτα και ρουμάνια (=πυκνή βλάστηση) Από το 2003 που εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί, βάζει λοιπόν σκοπό να "ξεχορταριάσει" τα μονοπάτια και τα καταφέρνει τόσο καλά που το 2015 η Andros Rutes παίρνει σήμα ποιότητας “Leading Quality Trails-Best of Europe”. Η Ολγα με την ιδέα της και την συλλογική δουλειά έβαλε ουσιαστικά την Ανδρο στον τουριστικό χάρτη. Για την ιδέα και την ακατάβλητη ενέργεια της, την ευχαριστούμε θερμά.

Προσεχείς Δράσεις:
—Η επαναπιστοποίηση της πεζοπορικής διαδρομής για την περίοδο 2018-2021
—6-28 Οκτωβρίου 2018 το 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Ανδρου
—12-14 Οκτωβρίου 2018 η 2η Πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών στην  Ανδρο

Γνωρίστε την ομάδα androsroutes.gr/el/h-omada-mas/

Γίνε Hands-on Route Angel

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι σύλλογοι:
Ενωση Ανδρίων
Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς
Φιλοπρόοδος όμιλος το Γαύριο
Αδελφότητα Ανδρίων το Κόρθιον
Εταιρεία Ανδρίων επιστημόνων
Andros Routes
Η παρουσίαση έγινε με την ευγενική χορηγία του St George Lycabettus Hotel και της κυρίας Ειρήνης Βασιλοπούλου - Ματζαβελάκη.
«Άνδρου Διαδρομές» ονομάσαμε μια προσπάθεια συνδυασμού έρευνας και δράσεων για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη βιώσιμη τουριστική εξέλιξη της Άνδρου. Βασικός άξονας δράσης μας αποτελεί η καταγραφή, συντήρηση και ανάδειξη των παλαιών πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, καθώς και η καταγραφή της προφορικής ιστορίας. androsroutes.gr/el/filosofia
Περιηγηθείτε στο site www.androsroutes.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στην Όλγα Καραγιάννη Είναι η πρώτη που περπάτησε τα παλιά μονοπάτια μας Και σήμερα είναι ένα Από τα αξιοθέατα Και τουριστικά μέρη του νησιού μας και τα περπατάνε χιλιάδες κόσμος και τα συντηρούνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή