Οι λύρες "ξεκουράζονται" στα παγκάλια. Οι κίτρινες κολοκύθες είναι ένα πολύ καλό έδεσμα. Στην Ανδρο τις φτιάχνουμε με πολλούς τρόπους: τηγανητές (αλευρωμένες), λυρόριζο, πίτα. Κάθε καλοκαίρι όσοι έχουν λυράκια αφήνουν κάποια να μεγαλώσουν και όταν γίνουν τεράστια τα κόβουν και τα αφήνουν να ξεραθούν στο δώμα. Συνήθως έχουν μακρύ λαιμό, δείτε ΕΔΩ τούτες εδώ φέρνουν πιο πολύ στο Χάλοουιν αλλά φαντάζομαι πως θα είναι νοστιμότατες και φυσικά είναι πορτοκαλί το χρώμα τους αλλά στην Ανδρο τις λέμε κίτρινες!
Γουρουνάκι Ανδρου Δείτε ΕΔΩ
Αυτά γίνονται ωραίες πίτες Καλημέρα ανδρός καλημέρα λιβάδια καλημέρα Βουρκωτή
ΑπάντησηΔιαγραφή