Δεν θα μπορούσα εύκολα να σκεφτώ πως γίνεται "Διακίνηση σπάνιων ειδών στις σκοτεινές "γωνιές" του διαδικτύου". Φαίνεται πως στα χρόνια που ζούμε "θα τα δούμε όλα" κατά την κοινή έκφραση. Σας προτείνω να διαβάστε με προσοχή αυτά τα άρθρα.
Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης στο έλεος «αρπακτικών» Διαβάστε ΕΔΩ
Παράνομο εμπόριο με φυτά υπο εξαφάνιση Διαβάστε ΕΔΩ
Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν από την ασυδοσία και την άγνοια Διαβάστε ΕΔΩ
Και τα 3 άρθρα του Δαυϊδ Κουτσογιαννοπουλου δημοσιεύτηκαν στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής 10 Απριλίου σελ. 29. Γράφει το ΕΘΝΟΣ:
Ανάμεσα στους δεκάδες ένθερμους φυσιολάτρες του εξωτερικού που κάθε χρόνο επισκέπτονται τους πιο άγριους τόπους της ελληνικής φύσης υπάρχουν, δυστυχώς, και λίγοι που έρχονται για να αποκτήσουν τα «διαμάντια» της.Φυσικά δεν είναι μόνο οι "κακοί ξένοι"
Στην επαρχία αρκεί ένας ιδιοκτήτης μπουλντόζας να συμφωνήσει με έναν απλό κάτοικο και να ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο που φτάνει στο κτήμα του καταστρέφοντας ό,τι σπάνιο φυτρώνει στα πρανή. Ακόμα και πιο «επίσημες κατασκευές» καταστρέφουν μοναδικές περιοχές, όπου φυτρώνουν εξαιρετικά σπάνια είδη, όπως συνέβη πρόσφατα με τη φαραωνική δημιουργία με τα σιδερένια κάγκελα στο μονοπάτι που συνδέει το Συρράκο με τους Καλαρρύτες η οποία μαζί με ένα πλήθος από ορχιδέες, αγριοτριανταφυλλιές, κενταύριες και άλλα φυτά κατέστρεψε και τη σοφή λαϊκή αισθητική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δεν επιτρέπονται νέα σχόλια.