Το λυράκι είναι ένα είδος κολοκυθιού, είναι πιο νόστιμο από το κολοκύθι και ελαφρώς πιο γλυκό. Τα λυράκια βραστά είναι ωραιότατα τα δε λυρόπουλα γίνονται καταπληκτικά τηγανητά ή γεμιστά. Οι λύρες, οι κολοκύθες που τις αφήνουν στη ρίζα να μεγαλώσουν και κατόπι τις ξεραίνουν, τηγανητές είναι το κάτι άλλο. Επίσης γίνονται και λυρόριζο. Όπως να μαγειρευτεί το λυράκι είναι εξαιρετικό καλοκαιρινό φαγητό. Τα Λειβάδια πάντα είχαν παράδοση σ' αυτές τις καλλιέργειες (!!!) Δοκιμάστε λυράκι, πουλάνε και σε κάποιες λαϊκές.
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμμ!Πρωϊ-πρωϊ χτύπησες φλέβα "γεύσης",και το κορυφαίο λυράκι σκορδαλιά!!!!!!
Τζιβαέρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου και σένα Κουτρουλό μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήγες ΄Ανδρο;
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεχίζει να φυσά και ο καιρός είναι λίγο μουσκλιασμένος (συννεφιασμένος)
Τζιβαέρι πολύ καλή η σκορδαλιά, μετά ρίχνεις έναν ύπνο και όλα ζάχαρη.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231124426
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου boulίτσα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι έχει σκόρδο μ΄αρέσει πολύ.
Ωραία στου Μποζάκη;
Είχα πάει και ΄γω αλλά χωρίς πανσέληνο....
Ναι Τζιβαέρι...επιτέλους ήρθαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας και από μένα. Τρελοκομείο επικρατεί παντού, μαζί με αέρα. Δεν ξαναβγαίνω στην αγορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το λυράκι βραστό και τα λυρόπουλα ακόμα πιο ωραία.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ λυρόπουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ να τους εξηγήσω περί "λυρακίου " αλλά κανείς δε το ξέρει δε το καταλαβαίνει,τι στο καλό μόνο εμείς έχουμε έχουμε το σπόρο;
Well come ,Κουτρουλό μου .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά στον j.V.
2.Καταπληκτικές συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφή1.Λυράκι κοκκινιστό με λούζες,λουκάνικα και υποψία γλίνας.
2.Λυρόπουλα ή πουλιά γεμιστά.
Σας θυμίζω κάτι,αν όχι,ρωτήστε τις μητέρες σας ,τώρα.
Σούλα