Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Λυράκι και λυρόπουλα


Το λυράκι είναι ένα είδος κολοκυθιού, είναι πιο νόστιμο από το κολοκύθι και ελαφρώς πιο γλυκό. Τα λυράκια βραστά είναι ωραιότατα τα δε λυρόπουλα γίνονται καταπληκτικά τηγανητά ή γεμιστά. Οι λύρες, οι κολοκύθες που τις αφήνουν στη ρίζα να μεγαλώσουν και κατόπι τις ξεραίνουν, τηγανητές είναι το κάτι άλλο. Επίσης γίνονται και λυρόριζο. Όπως να μαγειρευτεί το λυράκι είναι εξαιρετικό καλοκαιρινό φαγητό. Τα Λειβάδια πάντα είχαν παράδοση σ' αυτές τις καλλιέργειες (!!!) Δοκιμάστε λυράκι, πουλάνε και σε κάποιες λαϊκές.

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Μμμμμμμμμ!Πρωϊ-πρωϊ χτύπησες φλέβα "γεύσης",και το κορυφαίο λυράκι σκορδαλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου και σένα Κουτρουλό μου.
    Πήγες ΄Ανδρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Συνεχίζει να φυσά και ο καιρός είναι λίγο μουσκλιασμένος (συννεφιασμένος)

    Τζιβαέρι πολύ καλή η σκορδαλιά, μετά ρίχνεις έναν ύπνο και όλα ζάχαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231124426

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου boulίτσα μου.
    Ότι έχει σκόρδο μ΄αρέσει πολύ.

    Ωραία στου Μποζάκη;
    Είχα πάει και ΄γω αλλά χωρίς πανσέληνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σας και από μένα. Τρελοκομείο επικρατεί παντού, μαζί με αέρα. Δεν ξαναβγαίνω στην αγορά.
    Ωραίο το λυράκι βραστό και τα λυρόπουλα ακόμα πιο ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ λυρόπουλα.
    Προσπαθώ να τους εξηγήσω περί "λυρακίου " αλλά κανείς δε το ξέρει δε το καταλαβαίνει,τι στο καλό μόνο εμείς έχουμε έχουμε το σπόρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Well come ,Κουτρουλό μου .
    Φιλιά στον j.V.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.Καταπληκτικές συνταγές.

    1.Λυράκι κοκκινιστό με λούζες,λουκάνικα και υποψία γλίνας.

    2.Λυρόπουλα ή πουλιά γεμιστά.

    Σας θυμίζω κάτι,αν όχι,ρωτήστε τις μητέρες σας ,τώρα.

    Σούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή