Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πουλιά


... δηλαδή κολοκυθόπουλα, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους, ένας είναι όμως ο θεϊκός: τα τηγανίζουμε αφού τα "βαπτίσουμε" σε χυλό (=σούγλη, αλεύρι, νερό, αλάτι, λίγο ρακί) για να γίνουν τραγανά και νόστιμα πρέπει η φωτιά να είναι πολύ δυνατή (γκάζι). Συνοδεύονται με ντοματοσαλάτα, τυρί Ανδριώτικο. Υπέροχος καλοκαιρινός μεζές που όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: Μόνο στην Άνδρο είναι νόστιμα, τα ίδια πουλιά τηγανισμένα στην Αθήνα χάνουν το γούστο τους. Καλή μας όρεξη (μη βασκαθούμε!!!)

22 σχόλια:

  1. Πουλιααααααααααααααα τηγανητά;;;;;;;;;;; μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
    με τζατζικακι αρχίσαμε πρωί πρωί και με τέτοια ζέστη αφόρητη;στις 7 το πρωί 32c καλό ε?
    Καλημέρα σας ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Εχεις απόλυτο δίκιο boulίτσα μου,στην ΄Αντρο είναι πολύ πιο νόστιμα !!!!!!!!!εμένα μου φαίνονται και τα λεμόνια πιο μυρωδάτα,άσε τα χόρτα του βουνού.....άστα μη τα συζητάς .

    Μεγιά η μπλουζίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αφού ξεκινήσαμε .... χε χε χε

    Στραπατσάδα ή κοσκοσέλα κυκλαδίτικη

    Υλικά

    4 ώριμες και σφικτές ντομάτες
    6 αυγά
    1/4 κούπας ελαιόλαδο
    1/2 κούπας τρίμματα φέτας
    Αλάτι Πιπέρι Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
    για το σερβίρισμα Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

    Εκτελεση

    Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες: περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στην ντομάτα, σαν να την ξυρίζουμε (χωρίς να την κόβουμε), βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την ντομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.
    Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερή η μπλούζα!
    Μελτέμι και σήμερα, μια χαρά!
    Χθες βγαίνω από την θάλασσα βάζω τα λάδια και τ' αντηλιακά μου, ξαπλώνω στην πετσέτα μια δυνατή ριπή ανέμου και γίνομαι σαν κροκέτα για τηγάνισμα από την άμμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπου εκεί παλιά είχαμε παραγγείλει σε ταβέρνα μπαρμπουνάκια και αλλά συναφή και με το που αρχίζουμε να τρώμε μια αμμοθύελλα σκεπάζει ολο το τραπέζι και φυσικά πάει το φαγητό ,,,χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και πάλι αφού έμεινα στην πίσω ανάρτηση μόνη μου. Πρωί πρωί καλά ξεκινήσατε με πουλιά τηγανιτά.
    Η άλλη συνταγή για πιτάκια από πουλιά είναι ακόμα πιο ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιτάκια;Πουλιά;
    Την συνταγή γρήγορα Γαρουφαλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περι ορέξεος.....λυρόπουλα...!!!!
    Λυρόπουλα τηγανισμένα απο τη μαμά Ρίτσα....απλά τέλεια!!!!!
    Τα κολοκυθόπουλα δεν ειναι τοσο καλά όσο τα λιρόπουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνταγή για πιτάκια
    Κάνεις πηκτό χυλό με αλεύρι ΑΠ, νερό, 2-3 αυγά, τυρί ξυσμένο, δυόσμο, λίγο κολοκύθι ξυσμένο και κόβεις τα πουλιά σε κομμάτια. Τ'ανακατεύεις καλά και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. (Συνταγή αρνιώτικη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμμμ,θα την κανω Γαρουφαλια μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mμμμμμμμμμμ!
    Γαρουφαλίτσα ,να΄σαι καλά.
    Ανόρεχτα είμαστε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα ποιά είναι;ποιά είναι;
    ποιά να΄ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιά είναι εκείνη εκεί ,με τη μπλέ μπλούζα και το άσπρο καπέλο στο Νειμποργιό;
    Δε μπορώ να ξεχωρίσω καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι ειναι η σουγλη ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο αφεντικό....εγω ...στην αντίπερα οχθη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια ιδέα είναι όλα, μερικές φορές ούτε καν μια μισή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή