Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
Πουλιά
... δηλαδή κολοκυθόπουλα, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους, ένας είναι όμως ο θεϊκός: τα τηγανίζουμε αφού τα "βαπτίσουμε" σε χυλό (=σούγλη, αλεύρι, νερό, αλάτι, λίγο ρακί) για να γίνουν τραγανά και νόστιμα πρέπει η φωτιά να είναι πολύ δυνατή (γκάζι). Συνοδεύονται με ντοματοσαλάτα, τυρί Ανδριώτικο. Υπέροχος καλοκαιρινός μεζές που όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: Μόνο στην Άνδρο είναι νόστιμα, τα ίδια πουλιά τηγανισμένα στην Αθήνα χάνουν το γούστο τους. Καλή μας όρεξη (μη βασκαθούμε!!!)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πουλιααααααααααααααα τηγανητά;;;;;;;;;;; μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τζατζικακι αρχίσαμε πρωί πρωί και με τέτοια ζέστη αφόρητη;στις 7 το πρωί 32c καλό ε?
Καλημέρα σας ,,,,
΄Εχεις απόλυτο δίκιο boulίτσα μου,στην ΄Αντρο είναι πολύ πιο νόστιμα !!!!!!!!!εμένα μου φαίνονται και τα λεμόνια πιο μυρωδάτα,άσε τα χόρτα του βουνού.....άστα μη τα συζητάς .
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγιά η μπλουζίτσα!
Και αφού ξεκινήσαμε .... χε χε χε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτραπατσάδα ή κοσκοσέλα κυκλαδίτικη
Υλικά
4 ώριμες και σφικτές ντομάτες
6 αυγά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας τρίμματα φέτας
Αλάτι Πιπέρι Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
για το σερβίρισμα Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτελεση
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες: περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στην ντομάτα, σαν να την ξυρίζουμε (χωρίς να την κόβουμε), βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την ντομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.
Φοβερή η μπλούζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜελτέμι και σήμερα, μια χαρά!
Χθες βγαίνω από την θάλασσα βάζω τα λάδια και τ' αντηλιακά μου, ξαπλώνω στην πετσέτα μια δυνατή ριπή ανέμου και γίνομαι σαν κροκέτα για τηγάνισμα από την άμμο.
Καλημέρα Κορίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα αφεντικούλη μας ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπου εκεί παλιά είχαμε παραγγείλει σε ταβέρνα μπαρμπουνάκια και αλλά συναφή και με το που αρχίζουμε να τρώμε μια αμμοθύελλα σκεπάζει ολο το τραπέζι και φυσικά πάει το φαγητό ,,,χε χε χε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και πάλι αφού έμεινα στην πίσω ανάρτηση μόνη μου. Πρωί πρωί καλά ξεκινήσατε με πουλιά τηγανιτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ άλλη συνταγή για πιτάκια από πουλιά είναι ακόμα πιο ωραία!
Πιτάκια;Πουλιά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην συνταγή γρήγορα Γαρουφαλίτσα
Περι ορέξεος.....λυρόπουλα...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυρόπουλα τηγανισμένα απο τη μαμά Ρίτσα....απλά τέλεια!!!!!
Τα κολοκυθόπουλα δεν ειναι τοσο καλά όσο τα λιρόπουλα....
Συνταγή για πιτάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνεις πηκτό χυλό με αλεύρι ΑΠ, νερό, 2-3 αυγά, τυρί ξυσμένο, δυόσμο, λίγο κολοκύθι ξυσμένο και κόβεις τα πουλιά σε κομμάτια. Τ'ανακατεύεις καλά και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. (Συνταγή αρνιώτικη).
Μμμμμμ,θα την κανω Γαρουφαλια μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμμμμμμμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαρουφαλίτσα ,να΄σαι καλά.
Ανόρεχτα είμαστε πάλι.
Μα ποιά είναι;ποιά είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήποιά να΄ναι;
Ποιά είναι εκείνη εκεί ,με τη μπλέ μπλούζα και το άσπρο καπέλο στο Νειμποργιό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε μπορώ να ξεχωρίσω καλά.
τι ειναι η σουγλη ρε παιδια
ΑπάντησηΔιαγραφήχυλός
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη βραδιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί;
Έτσι!!!
Μπράβο αφεντικό....εγω ...στην αντίπερα οχθη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ιδέα είναι όλα, μερικές φορές ούτε καν μια μισή!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι....μερικές φορές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=3Aw-C3kvwRA&feature=related
ΑπάντησηΔιαγραφή