Ένα βίντεο από τον Ανώνυμο: οχι, εφαγα πολυ πεπονι
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Πέτα το πεπόνι... και τρέξε! (super Bowl)
Τι όμορφος ήλιος! Καλά λένε πως στην Ελλάδα το θαύμα διαρκεί τρεις μέρες και το μεγαλύτερο τέσσερις! Προχθές παραλίγο να πνιγούμε, σήμερα ο ήλιος μας λούζει. Από την γαλότσα στο αντηλιακό! (βέβαια τέτοιες απότομες αλλαγές καιρού μάλλον είναι είναι καλές αλλά ας μην γκρινιάζουμε με τέτοιον ήλιο!) Σήμερα οι Αμερικάνοι συμπατριώτες θα δούνε Super Bowl το παιχνίδι που ένα τσούρμο μαντράχαλοι με ένα πεπόνι παραμάσχαλα τρέχουν λες και τους έχουνε βάλει νέφτι. Χαμός στα site... για το πεπόνι! Εμένα πάντως το πεπόνι μ' αρέσει με προσούτο Πάρμας! Περί ορέξεως όμως... κολοκυθόπιτα!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Εμένα πάντως μου αρέσει η κολοκυθόπιτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας πάω βόλτα τη Βέρα,υπέροχη μέρα...
http://www.youtube.com/watch?v=Uvw-TWajtKg
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια με εκείνα τα σκουπίδια τι έγινε; Δεν έχω ενημέρωση. (Χθες έμεινα εκτός δικτύου πολλές ώρες γιατί μου κάηκε ο ruter. Κάποιος φαίνεται μου είπε: ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΕΙ Ο RUTER!!!)
Τα σκουπίδια αρμενίζουν στη Λιβύη ή είναι ακόμη στην παραλία;
Ήταν ένας από μηχανής θεός... τα ξεφορτωθήκαμε!!! (για αυτούς που δεν έχουν χιούμορ φυσικά αστειεύομαι)
Τέλειο Ανώνυμε το έβαλα στην ανάρτηση! Πάω να συγυρίσω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΧΑΡΑ!!!
ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ! ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΕΠΟΝΙ...ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΛΑΤΕ ΜΠΡΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ,,,
http://www.youtube.com/watch?v=OStN__Vx4xM
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ, ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα σας !!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι επειδή είναι ώρα του καφέ αφήστε τα πεπόνια και τα κολοκύθια και πάρτε ένα σουφλεδάκι σοκολατένιο να συνοδέψει τον καφεδάκο
Σουφλέ σοκολάτας
υλικά για 2 άτομα
200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκοι αβγών
4 κουτ κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αβγών
1 πρέζα βανίλια
200 γραμ κρέμα γάλακτος
60 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βούτυρο για το αλεύρωμα της φόρμας
λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας
Κτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε πηκτή σαντιγί
Λειώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να έρθει μετά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σε ένα μπολ κτυπάτε τους κρόκους των αβγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο λευκό μείγμα. Προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά τη λειωμένη σοκολάτα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινιστό μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και πάλι σιγά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
Παίρνετε μια φόρμα του σουφλέ και την βουτυρώνετε καλά, τη πασπαλίζετε με αλεύρι και μετά την αναποδογυρίζετε για να φύγει το περισσευούμενο και αδειάζετε μέσα το μείγμα μέχρι να φτάσει τα 2/3 της φόρμας.
Το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 17 λεπτά και μέχρι να φουσκώσει και να ξεχειλίσει έξω από το χείλος της φόρμας.
Το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς το εάν θέλετε από ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Σημείωση. Στη συνταγή σας προτείνω 17 λεπτά ψήσιμο, όμως ο χρόνος αυτός από φούρνο σε φούρνο αλλάζει και ο μόνος τρόπος να πετύχετε το σωστό ψήσιμο είναι να παρακολουθείτε το φούσκωμα. Μόλις φουσκώσει 1-2 δάχτυλα πάνω από το χείλος είναι έτοιμο. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται το σουφλέ.
Έφαγα ένα πολύ ωραίο απλό φαγάκι. Είχα βράσει παντζάρια και η γειτόνισσα μου έδωσε μπομπότα. Έτσι όπως ήταν ζεστή της άλειψα από πάνω blue cheese, μαζί και τα παντζάρια... φαγάκι όνειρο! Η πλάκα όμως ήταν με τη μάνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή- Μα τι τρως τώρα δα
Δεν απαντώ, πλησιάζει και μόλις καταλαβαίνει ότι τρώω μπομπότα δίνει ένα ζαλτίδι και εξαφανίζεται!
Όσοι φάγανε μπομπότα στον πόλεμο την απεχθάνονται, αν και ήταν μεγάλη τύχη να έχουν από αυτή.
Η μπομπότα γίνεται από καλαμποκάλευρο, αλάτι, γάλα.
Εγώ την δοκίμασα πρώτη φορά στην Ήπειρο. Μ' αρέσει πάρα πολύ!
αφηστε τα σουφλε σοκολατας και γραψτε καμια συνταγη για κατοχικη μπομποτα γιατι οπως παν τα πραματα εκει θα καταληξουμε και cheese θα τρων οσοι εχουν κατσικες
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπομπότα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μπομπότα είναι μια γλυκιά πίτα, την οποία την έτρωγαν κατά την περίοδο της φτώχειας, της Γερμανικής και Ιταλικής κατοχής
Συστατικά
3 ποτήρια του νερού αλευρι καλαμποκιού
6 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
Χυμός από 3 πορτοκάλια
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 ποτήρι σταφίδες μαύρες ή σουλτανίνα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κανέλα
λίγο αλάτι
Οδηγίες
Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά
Όταν το μίγμα πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει
και μόλις την βγαλουμε, έτσι ζεστή-ζεστή όπως ειναι της βάζουμε μέλι!
Διαβάστε περισότερο: Μπομπότα http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpompota.html#ixzz1DBCk0sHE
Λοιπόν γράφε: θα πάρεις ένα μικρό μπολάκι και θα βάλεις μερικά κουταλιές καλαμποκάλευρο, θα ρίξεις τόσο γάλα όσο χρειάζεται για να πλάσεις σαν κεφτέδες την ζύμη. Φυσικά λίγο αλάτι. Τα ταράζεις καλά-καλά και πλάθεις κάτι σαν μεγάλους κεφτέδες πατικωμένους όμως. Μπορείς να τηγανίσεις την ζύμη ή καλύτερα να αλείψεις ένα ταψάκι με λάδι και στο φούρνο. Δοσολογία δεν ξέρω γιατί είμαι κόρη της μάνας μου: με το μάτι. Μπορείς να βάλεις νερό αντι για γάλα για να είναι κανονικά κατοχική!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτη βεβαια δεν ειναι ακριβως η κατοχικη μπομποτα
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλα ευτυχως προς το παρον πολλοι απο εμας μπορουν να τη φτιαξουν
Μπομπότα (Αγρινιώτικη Συνταγή)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά
1 κιλό καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο, νερό βραστό, 1 ποτήρι του νερού λάδι, ½ κιλό τυρί, αλάτι, λάδι για άλειμμα.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ζεματάμε το αλεύρι έτσι ώστε η ζύμη να γίνει λίγο σκληρή. Την πλάθουμε λίγο και μετά ρίχνουμε το λάδι και το ξαναζυμώνουμε. Ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Ρίχουμε κατόπιν το τυρί κομματιασμένο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και λάδι από πάνω. Ψήνουμε 1 ώρα περίπου.
http://www.vres-agrinio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=449:bobota&catid=43:foot-drink&Itemid=402
εννοουσα του κουτρουλου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απλό το ανθρώπινο γένος με χυλό από άλευρα μεγάλωσε! (τα τελευταία χρόνια όμως τα άλευρα δεν βγαίνουν από τα σιτηρά αλλά από ψάρια κ.α. γιατί έχουμε μπερδέψει το σώβρακο με την γραβάτα και γι' αυτό θα μας πνίξουν τα σκουπίδια για να το συνδέσω με την επικαιρότητα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Κουτρουλό κάνει υπερπαραγωγές ενώ εγω δανείζομαι το καλαμποκάλευρο από τους γείτονες, το blue cheese από το Νίκο, ε λίγο λαδάκι, λίγο αλάτι έχω πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήτο Real taste της Real news έχει αφιέρωμα στον τραχανά! χα, χα, χα
Εχω όρεξη για κουβέντα σήμερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε και μια παγωμένη μπύρα μαζί με την μπομπότα. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη και η μπομπότα, το ξεχασμένο δηλαδή καλαμποκόψωμο, έχει την δική του αξία αν και έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών. Η περιεκτικότητά του σε θειαμίνη και νιασίνη (ανήκουν στο σύμπλεγμα της βιταμίνης Β) συμβάλλει στην καλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων- άρα του εγκεφάλου. Τα «συν» του όμως, δεν σταματούν εδώ: περιέχει και ποσότητες φυλλικού οξέος, τα υψηλά επίπεδα του οποίου έχουν σχετιστεί και με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης αρτηριοσκλήρυνσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω να φτιάχνω μπομποτα και κατα πάσα πιθανότητα δεν θα μου αρέσει κιόλας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως η μπομπότα φέρνει καλή διάθεση ?????
αντε γεια μας
ΑπάντησηΔιαγραφήοριστε το αφεντικο εφαγε μπομποτα κι εφτιαξε η διαθεση του
οι βιταμινες Β βοηθανε προς τα εκει
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα είμαι σπίτι μου και με καινούργιο ρούτερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρέ ο Νικολός δεν ήταν που μάζευε τα σκουπίδια από το ΑΝΝΑ Λ. και μετά άδειαζε τον κουβά στη θάλασσα; Πολύ μπροστά έβλεπε ο Νικολός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστά η Β το κάνει αυτό...λέτε να αρχίσω να φτιάχνω μπομπότα?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ρούτερ καινούριο και με κάτι άλλο....χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήτροφες με βιταμινες Β
ΑπάντησηΔιαγραφήμαγια μπυρας, οσπρια, πρασινα λαχανικα, δημητριακα ολικης αλεσεως, φρουτα, ψαρια, πουλερικα. συκωτι, ξηροι καρποι, μπανανες , φιστικια κλπ
Στη γνωστή σεξοβόμβα του σεξ (που έλεγε και ο Ηλιόπουλος) Πάμελα Άντερσον ζητήθηκε σε πτήση για το Ντάλας να βγάλει τις μπότες της, προκειμένου να περάσει τον απαραίτητο έλεγχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πληροφορίες λένε ότι ο υπεύθυνος για τον έλεγχο λεγόταν Dimitris...
ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΤΟ ΑΥΓΟ ΠΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ. ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΘΥΜΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΓΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΝΑΨΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.Ε ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙ Ο/Η ΑΝΩΝΗΜΟΣ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ. ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΚΡΙΜΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αν δεν γίνει τώρα κάτι πότε θα γίνει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι η παραλία αποθήκυες, είναι η διπλανή
ΑπάντησηΔιαγραφήlet the rubbish run to the sea
ΑπάντησηΔιαγραφήLet us run at the sea!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια μπείτε στις κουζίνες κυρίες μου
ΑπάντησηΔιαγραφήήρθαν τα παλικάρια καλέεεεε!
να μη τα κεράσουμε ένα γλυκάκι!!!
boul μου φαίνεται ρίχνεις στάχτη στα μάτια ....ακουσες οτι θα έρθουν και μας το έριξες στην μπομπότα!!!!!
το πρωι μας έλεγες για προυσούτο της Πάρμας εεεεεεεεεεε?
ποιος ηρθε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάει και ο Gary Moore, κρίμα
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw
The force will be with you...
ΑπάντησηΔιαγραφή