Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα


Στη διάρκεια του ταξιδιού όλοι συζητούσαν για τις φωτιές. Κινητά κτυπούσαν, άνθρωποι κανόνιζαν από ποιο δρόμο θα πάνε σπίτι τους. Είχα μια απίστευτη αναισθησία. Κουβέντιαζα χαρούμενη με τον μικρό μου ανιψιό. Τι νακάνω άλλωστε; Τι μπορούμε να κάνουμε; Όταν αντίκρισα τη Ραφήνα ο ήλιος έδυε και έκανε την ατμόσφαιρα πιο απόκοσμη. Αργότερα η πόλη της Αθήνας μου φάνηκε άδεια και έτσι όπως της έριξα μια ματιά από τον περιφερειακό του Υμηττού ήταν σαν μια βυθισμένη στο τίποτα πολιτεία με τα βουνά της να έχουν καρβουνιασμένες πλάτες, ο ουρανός της κόκκινος, οι κάτοικοι "μοιραίοι"
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Κώστας Βάρναλης
-

21 σχόλια:

  1. σκεφτομαι..τα ζωακια που πηγαινουν οταν καιγεται το σπιτι τους????


    καληνυχτα blogακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, καλημέρα ξαδέλφη Γαρουφαλιά (σε πρόλαβα χε, χε)
    Φυσικά για την Αττική δεν είναι καθόλου καλή μέρα. Έχω ανοίξει την τηλεόραση και μ' αυτά που ακούω θα συγχυστώ πρωινιάτικα. Τα σπίτια που είναι κοντά ή μέσα στα δάση πάντως εγώ δεν τα λυπάμαι όταν καίγονται.
    Προσέχεις πριν να μην πιάσει φωτιά. Όταν οι φλόγες θεργιέψουν... τέλος.
    Η φωτιά πάντως έγινε για μια ακόμη φορά η χαρά του τηλε-δημοσιογράφου. Τι καλά που δεν έβλεπα στην Άνδρο. Καλημέρα, η φύση πάντα ξέρει τι κάνει. Μόνο εμείς τα "βούδια" είμαστε άλαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα και παλι απο Αθηνα blogoπαιδα!
    δεν δουλευω...δεν δουλευω!
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ!
    κοιτω γυρω σαν χαζη......
    εφετο η επιστροφη δεν ηταν μονο μελαγχολικη οπως καθε χρονο..ηταν και ολο αυτο γυρω που πλακωνει την ψυχη.....ουτε εγω boulboulaki λυπαμαι αυτους που εχτισαν μεσα στο δασος η μεσα στο ρεμα η εκει που ειχαν καμενα οικοπεδα απο παλια...λυπαμαι την φυση,τα ζωα,εμας ολους που δεν θα εχουμε ανασα σε λιγο,και καποιους που πριν πολλα πολλα χρονια ειχαν χτισει ενα νομιμο σπιτακι καπου εκει και τωρα εγινε σταχτη...

    παιδακια...VENCEREMOS!
    καλη συνεχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα στο blog. Πολύ θλιβερό Σ/Κ. Δεν θέλω να βλέπω άλλες φωτιές. Δεν μπορώ να βλέπω να καίγονται σπίτια και δάση. Καλή εβδομάδα και καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αννούλα, λυπάμαι που τέλειωσαν έτσι οι διακοπές σου, που σε υποδέχθηκε αυτό το αποκαρδιωτικό τοπίο. Μην αφήσεις αυτά τα βούιδια να σου σβήσουν τις εικόνες του Λάμπερτ στο Κυδωνιέως. Βλέπε τις βλέπε τις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχία γιορτάζεις σήμερα? Αν ναί Χρόνια σου Πολλά οτι επιθυμείς. Ας ξεχάσομε για λίγο τα δυσάρεστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ? ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΩ ΦΩΤΙΑΣ. ΟΧΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΕΡΑΣ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενας φιλος λεει....Αντρος χωρις αερα,φουρταλια χωρις λουκανικα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, πρόσμενα το θάμα της Παναγιάς, όπως πέρσυ και πρόπερσυ που καήκε το βουνό μας. Και η φωτιά έφυγε παράλληλα σε μια νοητή γραμμή πίσω από το ιερό της μικρής εκκλησιάς μας. Η προσευχή όταν αναπέμπεται με πίστη είναι δυναμοφόρος!!!. Ευτυχώς απόψε κοιμηθήκαμε μα το όχημα της πυροσβεστικής παραμένει μέχρι τώρα για αναζωπυρώσεις. Και τα παιδιά της Π.Υ. ευγενέστατα , έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους. Να τα λέμε όλα και να μη γκρινιάζουμε συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalhmera και απο μενα ,,καλως ηλθατε στην καμμενη γη!!!!!
    ,,,,δεν μου παει το χερι μου να γραψω αλλα πανω σ αυτο το θεμα!!!!
    Λοιπον εγω σας θαυμασα απο το βιντεακι .στο χορο σας ,,με τα μπαλα σας,,,και τις ομορφιες σας,,, κουκλες ολες σας.... μικρες νιες,,,μεγαλες ,,ολες ,,,αλλα και οι αντρες!!!!!!! κουστουμαρισμενοι,,,χαμογελαστοι,,
    πολυ ομορφα και του χρονου με υγεια!!!!!!!!!!!!! ,,,,
    καψοραχουλα???? σου πανε κοντα μαλλακια ,,πολυ,,,, (η μπιμπι μπο με κοντο ))))) χιχιιχιχ
    εχω να σε δω απο κοντα καιροοοο!!!!!!! κανονισε!!!!! .
    καλημερα και παλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ευχαριστω ντο ρε μι μου!!!!
    δεν ξερω ποτε πρωτοβγηκε η Μπι Μπι Μπο αλλα το κοβω να ειμαστε και συνομηλικες!!!!!!!!!χα χα χα!!!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σωστό να λέγεται!
    Δημήτρη χαίρομαι που είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η μπιμπι μπο εχει βγει εδω και 28 χρονια,, ...επηρεασμενος ο κατασκευαστης της απο την μπρουκ σιντλς στη γαλαζια λιμνη που ηταν 14 χρονων,,,, χμμμμ
    αρα μια χαρα συνομιληκες εισαστε!!!!!!!!!!!! και μια και ειμαστε συμμαθητριουλες,,,(δια της μεθοδου των τριων,,) ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ μια μπιμπι μπο!!!! ( καλα την ψωνισα μεσημεριατικα μου φαινεται!!!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλα αυτο το αλαλο που ειναι???? το τζιβαερι εννοω,,, καιρο εχω να το ακουσω,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λαθος εχετε! η Μπι Μπι Μπο πρεπει να ειναι 5οαρα!!!!!νομιζω καπου το διαβασα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οκ! ειμαι μια Barbie!!!! και αλλη μια η Ντορεμι!!!! χι χι χι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kaleeee!!!!!!! η μπιμπι μπο και ο ντζον ντζον ειναι 50???? αρα θα υπηρχαν στα νιατα μας!!!!! γιατι δεν μας φερνανε οι νονοι μας τετοιες??? και μας φερνανε κατι ποσρελανινες με κατι ματαρες ΝΑ??? (μετα συγχωρησεως)..(μια χαρα δλδ ακομα την εχω αυτη την κουκλα),,αλλα οπως και ναχει τι μπιμπι μπο τι μπαρμπη,,,,,,κουκλιτσες και οι 2!!!!χαριτωμενες!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ...ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΙΝΟΥΠΕΥΘΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ...
    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ...ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή