Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Σωτήρης Σόρογκας στο B&E Goulandris Foundation

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα θα φιλοξενήσει από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 3 Απριλίου 2022 έκθεση έργων του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα, με τίτλο Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς του καταξιωμένου καλλιτέχνη, στην οποία κυριαρχεί ο χρόνος της μνήμης, μέσα από έργα που ανήκουν στη Συλλογή του.

Με κύρια χαρακτηριστικά τη διανοητική και καλλιτεχνική του εντιμότητα, καθώς και την ποιότητα της ουμανιστικής παιδείας που τον διακρίνει, ο Σωτήρης Σόρογκας, σεμνός και πράος, έχει χαράξει μια βαθιά προσωπική πορεία ενδοσκόπησης. Με ιδιαίτερη ευαισθησία, στα έργα του επιχειρεί να καταγράψει τη φθορά του χρόνου και να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της απουσίας και της απώλειας.

Σε μια εποχή αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών, ο Σωτήρης Σόρογκας ήταν και παραμένει ένας λόγιος ζωγράφος, στο έργο του οποίου συνυπάρχουν η θεωρία και η πράξη, η ύλη και το πνεύμα. Η λιτή χρωματική γκάμα κυριαρχεί στον ζωγραφικό κόσμο που έχει δημιουργήσει, ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το λευκό και το μαύρο.

—Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35

goulandris.gr/el/exhibition/sotiris-sorongas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου