Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Η απόφαση του Βασιλιά από την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου

Σάββατο 4 Τρίτη 7 Δεκεμβρίου⋅8:15μμ. Δημοτικό Θέατρο Άνδρου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου σε συνεργασία με την πρεσβεία της Νορβηγίας παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο την ταινία Η Απόφαση του Βασιλιά

Kongens Nei: Νορβηγικό ιστορικό πολεμικό δράμα 2016, Έγχρ. Διάρκεια: 130' σκηνοθεσία Έρικ Πόπε με τους: Τζέσπερ Κρίστενσεν, Άντερς Μπάασμο Κρίστιανσεν, Καρλ Μάρκοβιτς, Τούβα Νοβότνι.

Η ταινία βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα του Απριλίου του 1940, όταν ο Βασιλιάς της Νορβηγίας έλαβε από τις Γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις ένα απίστευτο τελεσίγραφο: Παραδοθείτε ή θα πεθάνετε! Με την Λούφτβαφφε και Γερμανούς στρατιώτες να τους κυνηγούν, η Βασιλική οικογένεια αναγκάζεται να το σκάσει από την πρωτεύουσα. Αποφασίζουν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, χωρίς να γνωρίζουν αν ποτέ θα ξαναϊδωθούν.

Η Πριγκίπισσα Μάρθα εγκαταλείπει την Νορβηγία μαζί με τα παιδιά για να αναζητήσει καταφύγιο στην Σουηδία, ενώ ο Βασιλιάς Χάακον και ο Πρίγκιπας Όλαφ μένουν να πολεμήσουν τους Γερμανούς. Μετά από τρεις μέρες απεγνωσμένων προσπαθειών να αποφύγουν τους Γερμανούς, ο Βασιλιάς Χάακον παίρνει την τελική του απόφαση. Αρνείται να συνθηκολογήσει, ακόμα και αν το τίμημα γι' αυτόν, την οικογένειά του και πολλούς Νορβηγούς μπορεί να είναι ο θάνατος.

 https://youtu.be/AVHwZQ-HZxE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου