Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Παρουσίαση βιβλίου της Κλεοπάτρας Πέτσα "Μυστήρια στην Androsland"

Κλεοπάτρα Πέτσα, Μηνάς Γκούμας, Μαριάννα Φωτοπούλου και η εκδότρια του βιβλίου.


Με την κ. Βασιλική Λινού


Κλεοπάτρα Πέτσα - Μαθιοπούλου "Μυστήρια στην Androsland", εκδόσεις: οσελότος. 
Οκτώ ιστορίες μυστηρίου στα όρια της πραγματικότητας. 
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Ξενοδοχείο Μικρά Αγγλία, Χώρα, Ανδρος, σήμερα Σάββατο 21 Ιουλίου 2018. Καλοτάξιδο Πάτρα, πάντα επιτυχίες!

Η συγγραφέας "έμπλεξε" τοπωνύμια της Ανδρου, δοξασίες, μύθους, φαντασιώσεις και με πολλές Ανδριώτικες λέξεις έφτιαξε ένα "χαριτωμένο βιβλίο", το όποιο διαβάζεται μονορούφι, πράγμα που σκοπεύω να κάνω ευθύς αμέσως!

Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Πάμε στην Κουβάρα, να βρούμε την Πύλη και αφού φωνάξουμε το σύνθημα "Κριτς κρουτς και κράμπα φουτς στο έμπα!", να γνωρίσουμε τον Θηριοδαμαστή, τον Άνεμο και την Φίρλα. Στην Άρνη θα επισκεφτούμε το σπιτάκι της Κυράς, της δόκιμης μάγισσας που ζει εδώ με τους Άλλους, θα ξεφυλλίσουμε το Εγχειρίδιο του Φωτός και θα μάθουμε για τις μάχες που έγιναν στην Βουρκωτή μεταξύ των ισχυρότερων μάγων του κόσμου. 

Στη βάση του Τουρλίτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο, όταν οι Γερμανοί βομβάρδισαν την Άνδρο, θα ανακαλύψουμε το Ούζουρον, μια μικρούτσικη πύρινη σφαίρα, που αυξάνει την μαγική δύναμη.
Στο έμπα της Χώρας θα ανταμώσουμε την κυρία Βεγγέρα Βρικόλακα, και τον Διάσημο Γλύπτη Κάκιστρο που σμιλεύει τον "Γίγαντα της ANDROSLAND". Προσοχή στο ξόρκι... Κοιτάξτε προσεκτικά κάτω απ΄ της Γριάς το Πήδημα, γιατί οι εκπλήξεις αναμένονται συναρπαστικές!
Ελάτε στο Διάσημο Ζαχαροπλαστείο να γευτείτε την Γλυκιά Πατρίδα και προσοχή στις Ανεράιδες... διότι το σχήμα της ANDROSLAND δεν είναι τυχαίο!

Τι δουλειά έχουν 9 σεβάσμιες νυχτερίδες στο Σπήλαιο Φόρος; Βοηθήστε τα πουλιά της ANDROSLAND να μεταφέρουν τα μαγικά σαπούνια και να εξαφανίσουν το Υλικό απ΄ την θάλασσά μας!

Ελάτε να ανακαλύψουμε το Πιτσιλωτό Φύκι στο Ταφείο της Χώρας...! Μπείτε προσεκτικά στον Πύργο που Μύριζε Κλεισούρα, ψάξτε για την αληθινή Πριγκίπισσα των Κοχυλιών και προσοχή στο Γρουσουζάκι!! Πιο κει, ανάμεσα σε Στραπουριές και Λάμυρα, ανακαλύψτε τα απομεινάρια από το Θερμοκήπιο του Κυρίου Τ... Και... κάτω στα Γιάλια, σας περιμένει Ένας Γάτης που μιλάει σαν άνθρωπος!!

8 Ιστορίες μυστηρίου, στα όρια της πραγματικότητας.
Ελάτε να θυμηθούμε, να γελάσουμε,να παίξουμε με τα στερεότυπα,τις λέξεις, τις ομορφιές της Άνδρου και την πλούσια ιστορία της!

1 σχόλιο: