Είναι γνωστό ότι ο σύλλογος μας την τελευταία εικοσαετία και πλέον, με την παρότρυνση και τις χορηγίες του κ. Γιώργου Δαρδανού, έχει συμβάλει στις πολύχρονες προσπάθειες για την στήριξη του Πύργου του Αγίου Πέτρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε το 2023 ότι από 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο των σωστικών μέτρων από την ΕΦΑ Κυκλάδων που χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και εκτελείται με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Κυκλάδων.
Δυστυχώς σήμερα το μνημείο, ένα από τα σημαντικότερα της Άνδρου, εξακολουθεί να κινδυνεύει με κατάρρευση ,ιδίως μετά και τους σεισμούς που συνέβησαν σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων. Οι ανησυχίες μας έχουν ενταθεί και για ένα επί πλέον λόγο, ότι παρά την έναρξη του έργου πριν 2 χρόνια, τις προσπάθειες των συμπατριωτών μας, κ.κ. προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλη Τιβέριου, οι εργασίες δεν προχωρούν για άγνωστους λόγους.
Οι προσπάθειες μας για την διάσωση του Πύργου δεν θα σταματήσουν, αναδεικύοντας το θέμα με μεγαλύτερη δημοσιοποίηση.
ΟΧΙ στην κατάρρευση ενός όρθιου σήμερα μνημείου, τοπόσημο της περιοχής
Ζητάμε περισσότερη ευαισθησία για τα μοναδικά έργα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε πάλι κάθε καλοκαίρι έχουμε Την ίδια ιστορία
Εάν δεν κάνω λάθος είχανε μαζέψει λεφτά γι’ αυτό τη δουλειά τι έγινε άραγε
Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε καλοκαίρι Ακούμε την ίδια ιστορία και τίποτα δε γίνεται