Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Δήμος Άνδρου 

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου, συμμετείχε στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Άνδρου.

Ο κ. Θεοδόσης Σουσούδης αποτελεί μέλος της Επιτροπής Υγείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για την δημοτική θητεία 2024-2028.

Η συμμετοχή  του Δημάρχου σε μια τέτοια επιτροπή κρίνεται  ιδιαίτερα τιμητική, αλλά   και ουσιαστική καθώς συμβάλλει στη διαμόρφωση αποφάσεων προς την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να δοθούν λύσεις στο φλέγον θέμα της υγείας.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν: 

1. Προγραμματισμός δράσης της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ έτους 2024. 

2. Διάφορα Θέματα και Ανακοινώσεις.

Ο κ. Σουσούδης όταν πήρε τον λόγο ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ΚΕΔΕ για τον ορισμό  του ως μέλος σε μια τόσο σημαντική επιτροπή και καλωσόρισε τους  υπόλοιπους συναδέλφους του.

Στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημαντικό θέμα της υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και στην υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, όπως και της Άνδρου.

Τόνισε πως πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς που θα στελεχώνουν Κ.Υ. σε  νησιά γιατί παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να μην προσέρχονται ενδιαφερόμενοι στις προκηρύξεις θέσεων.

Παράλληλα  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επιστημονικών κινήτρων, προκειμένου να μη στερείται η δυνατότητα επιστημονικής ανέλιξης των γιατρών που θα στελεχώσουν Κ.Υ.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της Επιτροπής και τα αποτελέσματα της συνάντησης θα προωθηθούν κεντρικά.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Είναι καιρός μια μεγάλη αλλαγή το κέντρο υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή