Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Μαιρηλί Χαραμή – «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά»

Εξωρ. Σύλλογος Άνδρου "ο Άγ. Νικόλαος"

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι, 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα  19:00' στον Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων θα  πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της εικαστικού Μαιρηλίς Χαραμή η οποία είναι συμπατριώτισσά μας καταγόμενη από τις Στενιές της Άνδρου 

Λεπτομέρειες  της έκθεσης παρακάτω: «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» της Μαιρηλί Χαραμή 14 Μαρτίου - 7 Απριλίου. Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Βασ. Σοφίας Πάρκο Ελευθερίας

Εν όψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου ο #ΔήμοςΑθηναίων μέσω του #ΟΠΑΝΔΑ συνεργάζεται με την εικαστικό Μαιρηλί Χαραμή και παρουσιάζει μία σπάνια συλλογή από πενήντα περίπου ιστορικά πανιά με συμβολικές προεκτάσεις, που σημάδεψαν σημαντικές στιγμές στον Ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι τον Γενάρη του 1822, όταν και καθιερώθηκε από τη Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, η ενιαία Ελληνική γαλανόλευκη σημαία με τον Σταυρό.

Ο επισκέπτης της έκθεσης καλείται να δει από κοντά αυτή τη μεγάλη ποικιλία από εμβληματικά πανιά που είτε συναντά μεμονωμένα σε διάφορα μουσεία της Ελλάδας και λόγω ιστορικότητας απαγορεύεται να μετακινηθούν, είτε γνωρίζει μέσα από γραπτές αναφορές, είτε φαντάζεται μέσα από μύθους.

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 19:00 με ξενάγηση για το κοινό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε περισσότερα: www.opanda.gr

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου