Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Λέσχη Ανδρίων: Συμμετοχή μαθητριών ρητορικής στους 4ους Αγώνες Δημιουργικού Λόγου

Συμμετοχή μαθητριών ρητορικής της Λέσχης Ανδρίων στους 4ους Αγώνες Δημιουργικού Λόγου

Το Σάββατο 1 Απριλίου οι μαθητές της ρητορικής ομάδας Γυμνασίου της Λέσχης Ανδρίων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν διαδικτυακά στους 4ους Αγώνες Δημιουργικού Λόγου που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Η ομάδα του Γυμνασίου είχε την ευκαιρία να διαγωνιστεί με μαθητές του ρητορικού κύκλου από όλη την Ελλάδα, να μοιραστεί με πάθος και ζωντάνια την ανάγνωσή της, καθώς και να παρακολουθήσει δημιουργικές αναγνώσεις. Μαθητές από Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκανήσου, Κρήτη και Βέλγιο ήταν εκεί!

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε ότι δύο μέλη της ρητορικού ομίλου Γυμνασίου της Λέσχης Ανδρίων διέπρεψαν!

Η Νικολέττα Τηνιακού, αναδείχθηκε, πρώτη ομιλήτρια στους προκριματικούς γύρους και στη συνέχεια, προκρίθηκε στον τελικό, κατακτώντας την 4η θέση στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Πρωϊου κατέκτησε την 6η θέση.

Τα κείμενα που επιλέχθηκαν ήταν αποσπάσματα από το βιβλίο «Μέσα στις Φλόγες», της Διδώς Σωτηρίου και το «Ζητείται Ελπίς», του Αντώνη Σαμαράκη.

Οι ρήτορες της Λέσχης μας, ξεχώρισαν  και συγκίνησαν για την  αυθεντικότητα, την εκφραστικότητα και την ζωντάνια της ανάγνωσής τους.
Νιώθουμε υπερήφανοι και χαρούμενοι για την προσπάθειά τους!
Το ταξίδι του ρητορικού λόγου συνεχίζεται δυναμικά στην Άνδρο. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εμψυχωτές- καθηγητές: Γιώργος Τηνιακός, Νικολέτα Ραυτοπούλου και Μαρσώ Μαρκεσίνη.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας: Fast Ferries, Golden Star Ferries, Anemomiloi Andros - AndrosBNB - Explore Andros, Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα - Σείριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου