Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την κατάληψη στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου

Επειδή πρέπει να παρουσιάζονται οι απόψεις των μερών που διαφωνούν... ιδού...

Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με την κατάληψη στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος του νησιού μας για την κατάληψη που γίνεται στο Γυμνάσιο -Λυκειο Γαυρίου.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά του πράγμα που δεν συνέβη ποτέ στις τόσες επιστολές που έχουμε στείλει ως σύλλογος αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τη λειτουργία του σχολείου μας, τα κτιριακά κ.λ.π. Αντί της εύρεσης λύσης των προβλημάτων από κοινού, εισπράξαμε την αδιαφορία και την απαξίωση.

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καπηλευεται τα προβλήματα των παιδιών στη σχολική καθημερινότητά τους και να χρησιμοποιεί ο ίδιος πολιτικά την συγκεκριμένη κατάσταση διασπειρωντας ψεύδη και στοχοποιώντας γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες από " στενούς" συνεργάτες του.

Ο Σύλλογος Γονέων από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κατάληψη ήταν παρών και σε συνεργασία με τους καθηγητές προσπάθησε να λειτουργήσει συμβιβαστικά επιδιώκοντας το διάλογο με τους μαθητές, τους καθηγητές αλλά και τη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος μέσω της αντιδημάρχου κ. Μπιθικώτση δεσμεύτηκε στο σύνολο των μαθητών, καθηγητών, μελών του συλλόγου γονέων αλλά και κάποιων γονέων που ήταν παρόντες, ότι θα παρευρεθεί την Τετάρτη 18/1/2023 στις 8.30 το πρωί στο χώρο του σχολείου ώστε να υπάρξει διάλογος και συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που παραθέτουν τα παιδιά ως αιτήματα.

Δυστυχώς αθέτησε το λόγο του και δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον εαυτό του σε όλους μας αλλά κυρίως στα παιδιά δίνοντας τους λάθος πρότυπα.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Στεφάνου με την πρόεδρο του συλλόγου μας, ορίστηκε εκ νέου συνάντηση με το δήμαρχο στο χώρο του σχολείου για την Πέμπτη 19/1/2023 και ώρα 10.00 το πρωί παρουσία του 15μελους, του συλλόγου γονέων και του συλλόγου διδασκόντων.

Καλούμε λοιπόν όποιον έχει αποδείξεις για υποκίνηση της κατάληψης από γονείς να τα δημοσιοποιήσει, διαφορετικά να σωπάσει και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το σχολείο μας.

Τα προβλήματα αυτά προϋπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια όταν και τότε οι μαθητές του σχολείου είχαν προχωρήσει ξανά σε κατάληψη με δεσμεύσεις για την εξεύρεση λύσεων.

Ακολουθούν όλες οι επιστολές που έχουμε αποστείλει ως σύλλογος.

facebook.com/syllogosgoneongymnasiougauriouandrou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου