Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς: Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με συναίσθηση  κοινωνικής αλληλεγγύης και επαφής , με αισιοδοξία και ελπίδα, παραμένει ενεργός και δραστήριος, με σκοπό την υλοποίηση των στόχων του , την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και όλων των Ανδρίων που ζούν και εργάζονται εκτός Ανδρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ 22/10/2022

Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή , μία από τις πολλές και διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί , είναι και η καταπληκτική έκθεση του Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιως , που συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Μικρασιατικών σπουδών, και άνοιξε τις πύλες της με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του μικρασιατικού ελληνισμού με Θέμα « ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΛΑΜΨΗ- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ- ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» 

Σκοπός της εκθεσης είναι να προσφέρει μια πλήρη ιστοριογραφική αφήγηση.

«Οση ώρα περπατώ ανάμεσα στα εκθέματα, αισθάνομαι σαν να κρατώ ένα νήμα το οποίο με οδηγεί, μέσα από ένα σπάνιο αρχειακό υλικό και σημαντικά τεκμήρια, σε γνωστές αλλά και αθέατες όψεις του ελληνισμού της  Μικράς Ασίας».  Αναφέρει επισκέπτης...

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ το ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/2022 και ώρα 15.15, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ της οδού ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138 να ζήσουμε από κοντά αυτή την υπέροχη διαδρομή και εμπειρία.

Μετά το τέλος της ξενάγησης μπορούμε να απολαύσουμε γεύσεις της μικρασιατικής κουζίνας, ή τον καφέ μας, στο ισόγειο του μουσείου όπου λειτουργεί καφετέρια...

Παρακαλούμε ενημερώσατε για την συμμετοχή σας τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Π. ,  διότι οι θέσεις στα γκρούπ  είναι περιορισμένες. 

Σας περιμένουμε…

facebook.com/syndesmosandrion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου