Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η πρόσβαση ΑμεΑ στο σημείο που ο Νειμποριός γίνεται... Παραπόρτι

© www.facebook.com/dimitrios.kokkinis

Πριν μέρες ο Δήμος Άνδρου έφτιαξε πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα του Νειμποριού, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Η πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα μας αφορά όλους, να χτυπήσω ξύλο, ο καθένας μας μπορεί εύκολα να βρεθεί στην δυσχερή κατάσταση να έχει παροδικά ή μόνιμα κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα. Η θέση που επιλέγχθηκε στο Νειμποριό είναι εντελώς ακατάλληλη διότι σε εκείνο το σημείο ο Νειμποριός όταν φυσά είναι σαν... Παραπόρτι. 

Ας πάμε όμως παρακάτω... φτιάχτηκαν οι εγκαταστάσεις από το Δήμο και στο πρώτο φύσημα του ανέμου όλα έγιναν ένα κουμούλι. Ο Δημήτρης Κοκκίνης ανέβασε ένα κείμενο με σχόλια και φωτογραφίες στο Facebook, ο Θεοδόσης Σουσούδης ένα εμπεριστατωμένο κείμενο και τέλος απάντησε ο Δήμος με ανακοίνωση. (Μπορείτε να τα διαβάστε όλα παρακάτω) 

Επειδή είναι πιο εύκολο να κουνάς το δάχτυλο από το να δουλεύεις, θα έλεγα πως ενώ ο Δήμος έχει καλές ιδέες το χάνει στο τελείωμα της υλοποίηση τους. (δεν λέω κάτι νέο, όλες οι ιδέες σε αυτό το σημείο κρίνονται). Στην Άνδρο το συνηθισμένο είναι να φυσά, άρα κάπως αλλιώς πρέπει να στερεωθούν αυτές οι πρόχειρες κατασκευές ή να επιλεγεί ένα άλλο μέρος. Τα έργα που αφορούν ΑμεΑ θέλουν πολύ καλή μελέτη και φυσικά στοργή!

 Δημήτρης Κοκκίνης 

Τι να πούμε για την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, και ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ στην Άνδρο; 

Θέλεις να πεις ένα ΜΠΡΑΒΟ και δεν μπορείς! Που είναι οι προδιαγραφές και ο έλεγχος του έργου από την δημοτική αρχή και που είναι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση; Υπάρχει κοινή λογική ή μήπως η λογική δεν είναι κοινή;

Τελευταίο παράδειγμα... Δημιουργία υποδομής για πρόσβαση ΑΜΕΑ στην παραλία του Νημποριού… Σε σημείο με την μεγαλύτερη συχνότητα σε αέρα και κύμα, με πέτρες και βότσαλο για πρόσβαση από παραλία στη θάλασσα, και… χωρίς θεμελίωση των πρόσφατα τοποθετημένων εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα το πρώτο μέτριο αεράκι να τις ρίξει…

Ερωτήσεις: 

- Αλεξιπτωτιστές είμαστε στην Άνδρο; 

- Δεν ξέρουμε ότι φυσάει; 

- Τους ανθρώπους που έχουν ειδικές ανάγκες τους σκεφτήκαμε; 

- Πόσο κάτω έχουμε ακόμα για να πιάσουμε πάτο ως κοινωνία; 

- Αν τα λεφτά ήταν δικά μας τα ίδια θα κάναμε;

- Πόσος χρόνος θα περάσει να πάμε να τα προστατεύσουμε πριν καταστραφούν;

 Δημοτική Παράταξη ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 

"Οσα παίρνει ο άνεμος...."

Αποδεικνύεται τελικά πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν ολοκληρώνει σωστά ούτε ακόμα και ένα ΕΤΟΙΜΟ έργο. 

Το 2018, με πολύ κόπο και μεγάλες δυσκολίες, καταφέραμε να εντάξουμε τέσσερις (4) παραλίες του νησιού μας στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ", για πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Η Άνδρος ήταν το μοναδικό νησί που ενέταξε ΤΕΣΣΕΡΙΣ παραλίες σ΄ αυτό το πρόγραμμα προυπολογισμού 237.000 ευρώ με ΦΠΑ. 

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι΄ αυτό το έργο. Η Άνδρος θα έδειχνε έμπρακτα το σεβασμό της απέναντι στα άτομα με κινητικές δυσκολίες. 

Ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση, ακόμη και η δημοπράτηση του έργου τον Ιούνιο του 2019 παραδόθηκαν ΕΤΟΙΜΑ στη νέα διοίκηση, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και τα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας. 

Η τελική επιλογή όμως βάσει των προδιαγραφών που είχαν τεθεί και των κριτηρίων καθώς και του αναδόχου είναι ευθύνη εκείνου που υλοποιεί το έργο. Η οποία, δημοτική αρχή, τι έκανε; Τοποθέτησε σε σημεία εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες τον εξοπλισμό εκείνον, που τελικά η ΙΔΙΑ επέλεξε, μαζί με τις ράμπες πρόσβασης.

Χωρίς καμία απολύτως στήριξη, εντελώς άτεχνα και αισθητικά ακαλαίσθητα...

Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι: ΛΑΘΟΣ θέση, και στο πρώτο μελτέμι, διαλύθηκαν όλα! Φανταστείτε να γινόταν αυτό, με τις παραλίες γεμάτες κόσμο! 

Επιπολαιότητα και προχειρότητα, όπως στα περισσότερα έργα.

Στο τέλος, κούρεψαν τα αλμυρίκια, με τέτοιο τρόπο που να περνάει όλη η άμμος με το μελτέμι και να λούζει τα σπίτια και τον δρόμο.

Ελπίζουμε να έχουν ακολουθήσει τις αυστηρές προδιαγραφές των υλικών και μπορεί πλέον να μην είναι δυνατόν να γίνει αισθητική αλλαγή του εξοπλισμού, που επέλεξαν, τουλάχιστον όμως ας αλλάξουν τη θέση που θα τα τοποθετήσουν και να βελτιώσουν τη στήριξη, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και να διευκολύνουν την πρόσβαση.

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τα τεχνικά στοιχεία του εξοπλισμού: βάσει των προδιαγραφών που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Οικονομικών και Μεταφορών και προέβλεπε ο διαγωνισμός του 2019.

1. Προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμης, συναρμολογούμενης, βοηθητικής διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα 

2. Προμήθεια και τοποθέτηση φωτοσυναγερμού

3. Προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμου, φορητού, χώρου υγιεινής (χημική τουαλέτα) προδιαγραφών για ΑμεΑ

4. Προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμου, λυόμενου, ξύλινου αποδυτηρίου προδιαγραφών για ΑμεΑ

5. Προμήθεια και τοποθέτηση ντουζ από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 316L με στερεωτικό σταυρό σύνδεσης (αυτόματοι διακόπτες-δύο κεφαλές ντουζ)

6. Προμήθεια και τοποθέτηση χώρων σκίασης (σετ πέντε τεμαχίων)

7. Σήμανση (πληροφοριακή πινακίδα και επιδαπέδια σήμανση parking)

8. Προμήθεια και τοποθέτηση λυόμενου, ξύλινου διαδρόμου παραλίας κατάλληλου για πρόσβαση ΑμεΑ, αποτελούμενου από αρθρωτά τμήματα

Να σημειωθεί ότι ο χρωματισμός η στήριξη και η χωροθέτηση αφορούν την διοίκηση που υλοποιεί το έργο.

Θεοδόσης Σουσούδης

Για την Δημοτική Παράταξη ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 Δελτίο Τύπου, Τρίτη 11 Μαίου 2021 

Αποκατάσταση των ζημιών, που επέφεραν οι ισχυροί άνεμοι στις φορητές κατασκευές για πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες

Ζημιές από τον ιδιαίτερα ισχυρό άνεμο προκλήθηκαν χθες, Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στην εν εξελίξει δράση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις παραλίες και συγκεκριμένα στην παραλία Νειμποριό στην Χώρα και στον Όρμο Κορθίου.

Πρόκειται για μη μόνιμες κατασκευές, οι οποίες τον χειμώνα θ’ αποσύρονται και θα τοποθετούνται εκ νέου τη θερινή περίοδο. 

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει παραλαβή κανενός τμήματος της εν λόγω δράσης. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία έχει επικοινωνήσει με τον ανάδοχο και από αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες επανατοποθέτησης των φορητών αυτών κατασκευών.  

Τέλος, πρόκειται για προμήθεια υλικών με διαδικασία, που επιλέχθηκε και προδιαγραφές, που τέθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, του κ. Θ. Σουσούδη.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

#menoumeasfaleis#

4 σχόλια:

  1. Εύστοχη και πραγματίστρια η κ. Βούλγαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την Όμορφη Νέα Υόρκη
    Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται Εκτός του Σπανού τα γένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νειμποριό, Μεσαριά, νέα αφαλτόστρωση Χώρας, εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, ζημιές στις Στενιές: όλα με κοινό χαρακτηριστικό την κάκιστη εκτέλεση, την έλλειψη σοβαρότητας και προγραμματισμού, την αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών και την έλλειψη σεβασμού στο δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο να δεις πως λέγεται πως λέγεται βρε πως λεγεται?Μήπως άρπα κόλλα ?
    Όλα γύρω αλλάζουνε αυτό ομως σταθερή αξία στον δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή