Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου 13/4/2021- ενημέρωση για θέματα πολιτισμού


Θέματα: Δημοπράτηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας της Άνδρου
andriakipress.gr/2021/04/13 και ενημέρωση για θέματα πολιτισμού από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση και την Χαρούλα Κοντάκη σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού.

Πέντε άξονες του πολιτισμού (επιγραμματικά όσα μπόρεσα να καταγράψω)
1. Παραδοσιακή αγροτική ζωή. Αγροδιατροφή, γλυκά, τυριά, λεμόνι, χοιροσφάγεια, μονοπάτια μεσαιωνικοί δρόμοι. Ναυτικό μουσείο, κοιμητήριο της Χώρας.
2. Φυσικό περιβάλλον. Σκουπίδια, διαχείριση απορριμμάτων, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, Στρόφιλας
3. Δομημένο περιβάλλον. Ποιότητα ζωής, καλύτερη διαβίωση, αισθητική χώρου, καθαριότητα.
4. Ιστορία. Νέο μουσείο Θεόφιλου Καΐρη στην οικία Καΐρη. Ναυτικό μουσείο με σημαντικό αρχειακό υλικό (ναυτιλιακό αρχείο Εμπειρίκου). Αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Ψηφιακή πλατφόρμα περιήγησης στην Άνδρο. Αυτές τις μέρες γίνονται μια σειρά βίντεο με θέμα την Άνδρο (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Άνδρου, δωρεά Αλκιβιάδη Τάττου )
5. Σύγχρονη πολιτιστική δράση στην Άνδρο. Σύλλογοι, θεατρικές ομάδες, μνημεία σε κίνδυνο, πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου. 

➤Όλα τα παραπάνω πρόκειται να ενανταχθούν στο προγράμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» που είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης... εφόσον βεβαίως εγκριθούν.

2 σχόλια:

  1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού είναι τα σκουπίδια και ανακύκλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσους ακόμα στρατηγικούς σχεδιασμούς θα πληρώσει η Άνδρος; Αυτά τα σπουδαία που μας ανακοίνωσε η κυρία Κοντάκη τα έχουν ξαναπεί και χρυσοπληρωθεί πολλοί πριν από την ίδια, αποτέλεσμα δεν βλέπουμε και το μονο που μένει είναι οι αμοιβές αυτών των επαϊόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή