Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Μήνυμα του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη

Μήνυμα του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη για τις φήμες γύρω από τα κρούσματα covid19. Πολύ σωστά ο Δήμαρχος τα έγραψε χθες στο FB. Οι φήμες πρέπει πάντα να διαλύονται. Μακάρι να μην έχουμε κανένα κρούσμα, όμως πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Η προσωπική μου άποψη με δεδομένο πως κανείς δεν μπορεί να αναφέρει ονόματα και πρόσωπα (προσωπικά δεδομένα), οι άνθρωποι που είναι θετικοί covid19 να βγαίνουν ανοικτά και να το λένε. Δεν είναι ντροπή να είναι κάποιος κρούσμα, επιβάλλεται όμως να προστατέψει τον κοινωνικό του περίγυρο.

※※※※※※※※※※※

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε και ακούμε για 2, 4, 6 κρούσματα στο νησί και πολλοί ζητούν να λάβουν ενημέρωση από το Δήμο.
Κατανοώ την αγωνία όλων για ενημέρωση, όμως ο αρμόδιος φορέας ανακοίνωσης επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι ο ΕΟΔΥ.  Υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται και ισχύουν για όλη την Ελλάδα. Οι διαδικασίες σέβονται απόλυτα το ιατρικό απόρρητο ενώ παράλληλα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμος είναι στην διάθεση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, εφόσον χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια στη λεγόμενη ιχνηλάτιση τυχόν κρούσματος ή των στενών επαφών.
Μαζί με εσάς μαθαίνουμε την ύπαρξη των κρουσμάτων στην απογευματινή ενημέρωση.
Σε τι εξυπηρετεί να μάθουμε ότι υπάρχει κρούσμα στο Μπατσί, τη Χώρα, το Γαύριο για να τηρήσουμε τα μέτρα;
Σε τι εξυπηρετεί να γνωρίζουμε το όνομα του συγχωριανού μας;
Μπείτε στη θέση εκείνου που νόσησε και συμμεριστείτε την αγωνία των αγαπημένων του.
Πριν λίγους μήνες, χάσαμε έναν συμπολίτη μας από COVID… μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας.
Τηρούμε τα μέτρα, προσέχουμε, εμβολιαζόμαστε και σύντομα θα βγούμε από αυτή την δυσάρεστη και συνάμα απειλητική κατάσταση.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Πολύ σωστά τα λέει ο δήμαρχος πρέπει μόνοι μας να παίρνουν μέτρα μας και να προστατέψουμε τους διπλανούς μας και τους χωριανούς μας και τους πατριώτες μας Πηγαίνοντας Στο κέντρο υγείας να δηλώσουμε πως έχουμε το Κορωνιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή